Nea Luntamo, Saara Holm ja Netta Rekola jatkavat OrPossa – joukkueen managerin mukaan pelaajahankinnat ovat muutenkin jo varsin pitkällä

Nea Luntamo
Nea Luntamo jatkaa OrPon riveissä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Nea Luntamo, Saara Holm ja Netta Rekola ovat tehneet yhden kauden mittaiset jatkosopimukset OrPon kanssa.

Muutoinkin OrPon ensi kauden pelaajahankinnat ovat joukkueen manageri Jouko Ronkaisen mukaan jo varsin pitkällä. Tilannetta on tiivistänyt koronaviruksen tuomat liikkumisrajoitukset. Esimerkiksi amerikkalaisten pelaajien saaminen on ollut hyvin epävarmaa. Se on tuonut säpinää kotimaisten pelaajien hankinnoille.

Rekolalla edessä kolmas kausi

OrPon keskitorjuja Netta Rekola (19-183) lähtee nälkäisenä kolmanteen liigakauteensa. Näyttämisen halua jäi runsaasti, kun kausi päättyi kesken ja joukkue oli kovassa nousukiidossa. Länkipohjalainen teki nyt yhden kauden jatkosopimuksen OrPon kanssa.

Netta Rekola
Netta Rekola. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Rekolalla on nuoresta iästään huolimatta jo paljon Mestaruusliigakokemusta. Hän pelasi jo 14-vuotiaana yhden liigapelin OrPossa. Kaksi kautta hän pelasin ykkössarjan Rantaperkiön Iskussa. Siellä hän pääsi pelaamaan neljä liigapeliä ja Suomen Cupia, kun Isku oli LP Kangasalan farmijoukkue.

Nyt Rekolalla on takanaan kaksi kautta OrPossa ja kolmas alkaa syksyllä, mikäli koronaviruksesta ei tule este.

Rekolan kehitys on ollut tasaisen vahva. Viime kaudella hän oli jo keskitorjujien rankingpisteissä kolmastoista. Hän pelasi kauden ammattimaisesti, kun tavoiteltu opiskelupaikka jäi saamatta.

– Mennyt kausi jätti hyvälle mielelle. Haluan kehittyä pelaajana edelleen. Maajoukkuepestin otan vastaan, jos kutsu käy. Haen myös opiskelupaikkaa Tampereen ammattikorkeakouluun sairaanhoitajakoulutukseen. Toivottavasti sarja päästään aloittamaan normaalissa aikataulussa, Rekola kertoo.

Holm sai kutsun maajoukkueleiritykseen

Viime kauden naisten Mestaruusliigan toiseksi paras kotimainen pelaaja Saara Holm (22-182) on tehnyt kauden mittaisen jatkosopimuksen Oriveden Ponnistuksen kanssa.

Jyväskyläläinen aloittaa neljännen kauden OrPossa. Petäjäveden Petäjäisten kasvatti tuli syksyllä 2016 Jyväs-Lentiksestä ykkössarjan kautta OrPoon.

Saara Holm
Saara Holm. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Alkava kausi toi mukanaan Holmille myös kutsun naisten lentopallomaajoukkueen leiritykseen. Leirityksen alkaminen on vielä täysin ilmassa koronaviruksen takia.

Kesken päättynyt kausi oli Holmilla nousukiitoa syyskauden. Sitten alkoi mystinen sairastelu, josta kuntoutuminen kesti kevätpuolelle asti. Uuteen vauhtiin Holm pääsi vasta pudotuspelien alla. Hän ehti saavuttaa sadan liigapelin rajan.

– Hyvä maku jäi syksystä. Kevätpuolella vamma haittasi. Harmi, ettei päästy näyttämään joukkueen nousukunnon ylätasoa. Uskon, että kehitykseni jatkuu ja samaa toivon koko joukkueelle. Tavoitteita ei ole vielä asetettu, kertoi Holm

Holm opiskelee Jyväskylän yliopistossa luokan- ja erityisluokanopettajaksi. Pro gradu on tekeillä ja sen hän uskoo saavansa valmiiksi jouluksi.

Luntamo ehti ensimmäisenä

Viime syksynä viimeisen vapaan pelipaikan OrPossa allekirjoittanut 20-vuotias Nea Luntamo ehti tänä keväänä ensimmäisenä pelaajana tekemään yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen OrPon kanssa.

Raision Loimun kasvatti aloitti lentopalloilun 7-vuotiaana. OrPoon Luntamo tuli viime syksynä Rantaperkiön Iskun ykkössarjajoukkueesta. Nyt hänellä alkaa toinen liigakausi.

Luntamon kehitys liigajoukkueessa on ollut hurja. Päättyneen kauden aikana hän otti isoja harppauksia kohti naisten maajoukkuetasoa.

– Hyvät fiilikset jäi viime kaudesta, vaikka se jäikin kesken. Henkilökohtaisesti se yllätti minut täysin. Tein ison harppauksen hyvien treenien ja ohjauksen kautta. Vielä on kuitenkin parannettavaa. Maajoukkuetasolla pelaamista en ole vielä miettinyt, kertoi Luntamo.

Jatkosopimus OrPon kanssa oli Luntamon mukaan helppo ratkaisu, sillä seurassa toimii kaikki hyvin.

Luntamo opiskelee bioanalyytikoksi Turun yliopistossa, mutta hän on hakenut opiskelupaikkaa Tampereen yliopistosta. Bioanalyytikon opintoja ei voi suorittaa etänä, joten Tampereella asuvan Luntamon olisi hyvä päästä opiskelemaan kotikaupungissaan.

Kreikkalaiskaksikko jatkaa valmentajina

Sotiris Gkotsis
Sotiris Gkotsis. Kuva: Veli-Jussi Lietsala
Nikolaos Gkitzekos
Nikolaos Gkitzekos. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon Mestaruusliigajoukkueen valmennuskuviot ratkesivat tänä keväänä poikkeuksellisen helposti. Asian teki helpoksi se, että edellisen kauden valmentajakaksikkoon oltiin tyytyväisiä ja vastaavasti valmentajat pitivät OrPoa kotinaan.

Molempien valmentajien kanssa tehtiin yhden kauden mittainen sopimus. Päävalmentaja Sotiris Gkotsis aloittaa nyt kolmannen kauden OrPossa ja kakkosvalmentaja Nikolaos Gkitzekosilla alkaa toinen kausi.

– Pidän suomalaisesta lentopallosta ja työstä sen parissa. Tämä paikka tuntuu kuin kodilta minulle. Päätös oli helppo, OrPon päävalmentajana jatkava Sotiris Gkotsis kertoi.

– Yhteistyö seuran kanssa sujui loistavasti. Jatkan samalla filosofialla. Haluamme tehdä kilpailukykyisen joukkueen jatkamalla nykyisten pelaajiemme kehitystyötä ja lisäämällä muutama uusi pelaaja joukkueeseen. Haluamme tarjota faneillemme kauniita hetkiä tulevalla kaudella ja samalla kiittää edellisen kauden tuesta, Gkotsis jatkoi.

– Olen iloinen jatkosopimuksesta. Yhteistyö on ollut erinomaista. Nyt täytyy toivoa terveyttä koko maailmalle, jotta päästään pelaamaan, totesi kakkosvalmentaja Nikolaos Gkitzekos.

Hänen tehtäviinsä on sisällytetty myös kaksi tuntia opetusta viikottain Oriveden lukion lentopallolinjalla. Sen oppilasmäärä on kasvamassa.

– Oppilasmäärä on kasvussa 15-16 oppilaan paikkeille. Toisen ohjaajan lisäapu on paikallaan. Linjan maineelle on avuksi se, että opetuksessa on myös liigatason kansainvälinen valmentaja, kertoi lentopallolinjan vastaava opettaja Harri Raitala.

Valmentajakaksikko Gkotsis-Gkitzekos oli menneellä kaudella menossa kohti menestystä. Kevään hurja kiri päättyi koronaviruksen tuottamaan sarjan keskeytykseen.

– Tahtotila valmennuksen jatkamiseen oli molemminpuolista. Toivottavasti koronavirus helpottaa ennen sarjan alkua. Se voi vaikeuttaa liigajoukkueen taloutta. Eteenpäin pyritään vaikeasta ajasta huolimatta, kertoi OrPon manageri Jouko Ronkainen.

Leave a Comment