Orivesi valmistautuu laajentamaan kouluruokailun järjestämistä etäoppilaille – huoltajilta asiasta kysytään ensi viikolla

Orivedellä on ryhdytty valmistelemaan laajempaa kouluruokailun järjestämistä etäopetuksessa oleville oppilaille. Tällä hetkellä etäoppilaat ovat saaneet ruoka-annokset taloudellisin perustein. Lähiopetuksessa oleville oppilaille kouluruokailu järjestetään normaalisti.

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto toteaa, että poikkeusolojen pitkittyessä on perusteltua laajentaa etäoppilaiden kouluruokailua. Valmiussuunnittelun johtoryhmä käsittelee asiaa maanantaina 20. huhtikuuta. Huoltajille lähetetään asiasta kysely Wilman kautta ensi viikolla.

− Tarkoituksena on kartoittaa perheiden tarvetta ja halukkuutta etäoppilaiden kouluruokailuun, kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila kertoo.

− Toivomme myös kuntalaisilta ymmärrystä tässä vaikeassa tilanteessa. Valmiusryhmämme valmistelee asiaa ja pyrimme löytämään mahdollisimman hyvän ratkaisun. On tärkeää, että erityisesti kouluateriaa tarvitseville oppilaille pystytään järjestämään kouluruokailu, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on vastannut kanteluun, jossa pyydettiin yhdenvertaisuuden ja lasten oikeuksien näkökulmasta linjausta kouluruokailun järjestämiseen koronapandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Asiasta uutisoi Kuntalehti 15. huhtikuuta.

− Ruokailu on järjestettävä niille oppilaille, jotka osallistuvat lähiopetukseen. Etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokailua voidaan järjestää siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa. Valmiuslain soveltamisasetuksen mukaan opetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää muun muassa perusopetuslaissa säädettyjä palveluja ja etuuksia siinä laajuudessa ja sellaisilla toteuttamistavoilla kuin se on olosuhteisiin nähden mahdollista toteuttaa, Pöysti toteaa vastauksessaan.

Oriveden kaupunki tiedotti asiasta torstaina nettisivuillaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?