Neulontahaasteella halutaan saada koko Orivesi neulomaan – lankalähetti tuo tarvittaessa tarvikkeet kotiovelle

villasukat, taitokeskus orivesi
Avaruus-sukkamalli on iloisen pirteä ja sen voi neuloa mieleisillään väreillä. Haasteeseen voi kuitenkin osallistua millä tahansa sukkamallilla. Kuva: Tetti Tuhkio

Oriveden Taitokeskus ja Oriveden kaupunki haastavat kaikki orivesiläiset neulomaan keväisiä villasukkia etä- tai kotitöiden lomassa. Lankojakaan ei tarvitse välttämättä lähteä itse hakemaan, vaan Taitokeskuksen lankalähetti lupaa toimittaa neuletarvikkeet kohtuullisen matkan päähän kotiovelle.

− Käsillä tekeminen on juuri tähän hetkeen sopiva juttu. Villasukat ovat myös yksi etätyöläisen vakiovaruste. Siksi haluammekin Taitokeskuksessa ja Oriveden kaupungilla haastaa kaikki villasukkajuoksun kotikaupungin asukkaat neulomaan sukkia, sanoo Taitokeskus Oriveden neuvoja Tetti Tuhkio.

Tempauksessa voi neuloa mitkä tahansa sukat ja julkaista niistä kuvan somessa tunnisteilla #luovatauko #kokoorivesineuloo ja #villasukkapääkaupunki.

− Taitokeskuksessa tarjoamme halukkaille piristystä perussukkaan tekemällä tarvikepaketteja hauskaan Taito Pirkanmaan Avaruus-malliin. Valitsimme sen tähän tempaukseen , koska se on simppeli ja pirteä kirjoneule ja tarjoaa lähes rajattoman värimaailman, Tuhkio perustelee.

Taitokeskus ottaa käyttöön myös maksullisen lankalähettipalvelun, jonka avulla asiakas voi saada tarvitsemansa tarvikkeet kotiovelle. Palvelu toimii siten, että asiakas tekee tilaukset aina tiistai-iltapäivään mennessä ja tarvikkeet kuljetetaan keskiviikkona. Maksu suoritetaan lankalähetin korttimaksupäätteelle tai tasarahana käteisellä. Kuljetus keskusta-alueella on veloitukseton ja 2-15 kilometrin säteellä kuljetuksen hinta on enintään kuusi euroa.

#kokoorivesineuloo-tempausta voi seurata somessa. Taitokeskuksen somepäivityksissä kerrotaan neulottujen sukkien määrä sekä opastetaan ja kannustetaan neulomisessa.

− Teemme päivityksiä keskimäärin kerran viikossa. Päivitykset voivat olla esimerkiksi tekstiä, kuvia tai livelähetyksiä, Tuhkio kertoo.

Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen on jo luvannut heittäytyä mukaan haasteeseen. Hänen mukaansa villasukat kuvastavat oivasti Oriveden luonnonläheistä, rauhallista ja kotoisaa imagoa. Oriveden tavoitteena on myös julistautua Suomen villasukkapääkaupungiksi.

− Oivallinen olotila on tänä poikkeuksellisena aikana askeleen lähempänä, kun välillä muistaa pitää luovan tauon ja pukea toviksi villasukat varpaita lämmittämään, Suhonen maalailee.

Leave a Comment