THL:n karttasovellus: Orivedellä nyt kuusi varmistettua koronatartuntaa

Orivedellä on nyt todettu kuusi varmistettua koronavirustartuntaa. Asia selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta, johon on koottu kuntakohtaiset tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa.

Maanantaina päivällä Orivedelle on merkitty siis kuusi tartuntaa. Juupajoella tartuntoja ei ole merkitty ja Jämsän lukema on kahdeksan.

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?