Ylen HD-lähetykset siirtyivät Digitan antenniverkkoon – kanavien uudelleen virittäminen voi olla tarpeen

hd-kanavat digitan verkkoon

Ylen HD-kanavien lähetys siirtyi kuun vaihteessa Digitan verkkoon. Muutos voi vaatia vastaanottimissa kanavien virityksen uudelleen.

 

Ylen HD-muotoiset antenniverkon lähetykset ovat siirtyneet koko maassa DNA:n VHF-verkosta Digitan antenniverkkoon, joka käyttää UHF-taajuuksia. Kanavien uudelleen virittäminen tv-vastaanottimissa voi olla tarpeen, jotta HD-kanavat näkyvät.

– Varsinkin pientaloissa yleensä kanavien uudelleen virittäminen riittää. Joissakin taloyhtiöissä ehkä joudutaan säätämään taloyhtiövahvistimia, jolloin asentajan on käytävä paikan päällä, Orivedellä toimiva antenniasentaja Jarmo Mäkinen arvioi.

Muutos ei aiheuta tarvetta suunnata antenneja uudelleen. Vanhat lähetykset tulivat Tampereella samasta Teiskon mastosta, jota Digita käyttää omiin lähetyksiinsä.

Ylen HD-muotoiset kanavat TV1, TV2 ja Yle Teema & Fem näkyvät kanavapaikoilla 21, 22 ja 25. Lähetysten vastaanottoon tarvitaan UHF-antenni, ja teräväpiirtolähetysten katselu onnistuu Antenna Ready HD-vastaanottimella. Oman television HD-valmiuden voi tarkistaa nettisivuilta toimiikotelkkarini.fi.

– Orivedellä on ollut tähän asti jonkin verran ongelma HD-kanavien näkyvyydessä. Nyt näiden kanavien pitäisi toimia selkeästi paremmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?