50 vuotta sitten: Ensimmäiset ajotutkinnot suoritettiin Orivedellä

Vanha artikkeli, Oriveden Sanomat, autokoulu
Ensimmäisenä suoritti Orivedellä ajokortin Kalle Koivisto. Tapahtuman todistajina kuvassa katsastusinsinööri Pertti Tirronen ja autokoulunopettajat Hilkka Seppälä ja Kauko Kulmala.

Ensimmäiset ajokorttitutkinnot suoritettiin Orivedellä torstaina 29.1. Kaikki kokeeseen osallistuneet 13 kokelasta läpäisivät ajokokeen selvittyään sitä ennen kirjallisesta kuulustelusta. Ensimmäisen ajokortin suoritti Orivedellä Kalle Koivisto.

Kuulustelun ja ajokokeet suorittivat katsastusinsinöörit Pertti Tirronen ja S. Heiskanen Tampereen katsastuskonttorista.

Oriveden Autokoulu sai viime vuoden lopulla luvan ajotutkinnon suorittamiseen Orivedellä ja Orivesi on nyt niiden kymmenkunnan maaseutukunnan joukossa, jossa voidaan suorittaa ajotutkinto. Tampereen Katsastuskonttorin alueella on lisäksi vain Virroilla maalaiskuntana tämä oikeus.

Ajo-opetuksesta tapahtuu n. 60 % Orivedellä ja loput Tampereella. Orivedeltä löytyy tarpeeksi vaikeita risteyksiä ja liikennetilanteita opetusta ja opettelemista vaikeuttaa mm. epätietoisuus katujen ja teiden arvosta toisiinsa nähden kun jo merkityt kadut eivät tässä vaiheessa ole ainakaan käytännössä kadun arvoisia. Autokoululaisten painajainen on kapea keskustan väylä yhteiskoululaisten täyttäessä sen neljä-viisi ruotuisena rintamana.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 5.2.1970.

Leave a Comment