Pienkone on pudonnut maahan Västilässä – maastoon laskeutuminen epäonnistui

Pienkone on pudonnut maahan Oriveden Västilässä Löytäneentien lähettyvillä. Pelastustuslaitoksen tiedotteessa onnettomuutta kuvaillaan pakkolaskuna.

Pienkone oli Cessna ja sillä oli lähdetty matkaan Jämsän Hallista. Kyydissä oli lentäjä ja yksi matkustaja. He loukkaantuivat tilanteessa lievästi.

Illalla puoli kymmenen aikaan pelastuslaitokselta kerrottiin, että koneessa olleet olivat kävelleet itse läheiselle tielle.

– Koneessa on ollut kaksi henkilöä, jotka ovat kävelleet itse pelastajien kanssa läheiselle maantielle, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen johto- ja tilannekeskuksen palomestari Jari Hiltunen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta hiukan puoli yhdeksän jälkeen illalla. Paikalle lähti seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä ja lääkärihelikopteri.

– Nyt pelastusyksikköjen määrää paikalla on jo vähennetty. Paikalla ovat molemmat Oriveden yksiköt ja Eräjärven yksikkö varmistamassa tilannetta, Hiltunen kertoo.

Onnettomuuden syytä tutkitaan.

MUOKKAUS: Uutista on päivitetty 1.9.2020 kello 22.08. Uutiseen on lisätty tiedot, että kyse on ollut pakkolaskusta, matkaan on lähdetty Jämsästä ja että koneessa olleet ovat lievästi loukkaantuneet. Myös otsikko on muutettu vastaamaan uusia tietoja.

MUOKKAUS: Otsikkoa muutettu 3.9.2020 klo 9.22. Lisäksi on tarkennettu, että pelastuslaitos käytti onnettomuudesta termiä pakkolasku.

Leave a Comment