Kauden aikana tappioitta sarjassa edennyt Pölkky oli myös OrPolle tyly vieras –  OrPon parhaana palkitun Teija Vuorenmaan mukaan joukkue ei vain saanut peliään toimimaan

OrPo, Pölkky Kuusamo
OrPon Teija Vuorenmaa (7) palkitiin joukkueen parhaana pelaajana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon vankkumattoman kannustajan Esko Syväsen edellisessä joukkueen kotiottelussa tekemä ennustus ei käynyt toteen. Pölkky ei kaatunut Orivedellä eikä kotijoukkue pystynyt edes kunnolla horjuttamaan vierasjoukkueen otteita.

Lue myös: ”Pitää laittaa vaan pastillia kurkkuun ja antaa mennä”, opastaa OrPon kannustusjoukon grand old man Esko Syvänen – tappioksi LP Viestille kääntyneestä ottelusta hän löysi paljon hyvää ja uskoo OrPon vain parantavan otteitaan

Pölkky Kuusamo voitti ottelun puhtain eräluvuin 0–3 (19–25, 21–25, 18–25). Pölkky on pelannut tällä kaudella vasta viisi liigaottelua, mutta on voittanut niistä jokaisen.

Ottelun suunta alkoi käydä selville heti ensimmäisistä palloista lähtien. Pölkyltä ensimmäisenä syöttölinjan taakse astellut Sofia Lehto sai johdattaa joukkueensa jo kuuden pisteen karkumatkalle ennen kuin OrPo sai Jessika Mursulan hyökkäyksen jälkeen syöttövuoron itselleen.

Lehto teki jo ensimmäiseen syöttövuoroonsa kaksi ässää ja illan päätteeksi niitä kertyi hänelle yhteensä neljä. Upeita syöttövuoron ensimmäisessä erässä esitti myös OrPon Jenna Ylivainio: hän pääsi syöttämään tilanteessa 11–19, teki muun muassa kolme ässäsyöttöä ja nosti OrPon tilanteeseen 16–19.

Pölkky ei kuitenkaan hämääntynyt, vaan käytännössä karkasi erän voittoon jo seuraavalla omalla syöttövuorollaan.

Syöttöpeli toimikin molemmilla joukkueilla hyvin. Eroa joukkueiden välille kertyi kuitenkin torjunnoissa: Pölkyn saldo oli kymmenen ja OrPon viisi.

OrPo olikin koko ottelun ajan selkeässä takaa-ajajan roolissa. Ainoastaan kolmannessa erässä kotijoukkue kävi hetkellisesti johdossa.

OrPo, Pölkky Kuusamo
Milla Haapaniemi (11) sai ottelusta viisi torjuntapistettä. Pölkyn Carlyle Nusbaum oli kuitenkin pitelemätön, vaikka olikin itse lehdistötilaisuudessa sitä mieltä, ettei näyttänyt illan aikana parasta osaamistaan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

”Teimme tyhmiä virheitä”

OrPon parhaana pelaajana palkittiin Teija Vuorenmaa (12/+4). Lehdistötilaisuudessa hän totesi, että tappio harmitti, vaikka odotettavissa olikin ollut kova ottelu.

– Pölkky on yksi sarjan ennakkosuosikeista, mutta me emme saaneet omaa peliämme toimimaan. Emme noudattaneet taktiikkaa koko ajan ja teimme tyhmiä virheitä. Ilman niitä olisimme varmasti päässeet haastamaan Pölkkyä paljon paremmin, Vuorenmaa analysoi ottelun jälkeen.

Vaikka Vuorenmaa palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana, ei hän ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa.

– Vastaanotto oli minulla tänään vähän hankalaa, mutta parempaan suuntaan tästä nyt sitten vain.

OrPon päävalmentajanakin toiminut ja nyt Pölkkyä luotsaava Sotiris Gotsis totesi, että OrPolla oli selkeästi hankaluuksia, joiden vuoksi Pölkky pystyi ratkaisemaan ottelun itselleen.

– Hetkittäin OrPon vastaanotto oli heikkoa. Meidän torjuntamme oli myös hyvää ja hyökkäyksemme oli paljon parempaa kuin OrPolla. OrPolla ei myöskään ollut hakkuria, joten meidän oli helppo pelata, kun kakkospaikalta ei ole uhkaa.

OrPon päävalmentaja Fabio Menta totesi lehdistötilaisuudessa illan olleen turhauttava.

– Viikko on ollut meille vaikea. Joukkueessa on ollut flunssaa ja koronaa. Tänään emme kuitenkaan noudattaneet taktiikkaa, jonka olimme ottelua varten luoneet. Teimme puolustuksessa muutoksia ja yritimme päästä peliin kiinni. Emme saaneet siihen kuitenkaan jatkuvuutta, vaan virheitä toisen jälkeen tuli.

Menta antoi myös vastustajalle kunniaa.

–Pölkky on mestarijoukkue. Sellaista vastaan pelatessa vastustajan pitää olla valmistautunut ja pelaajien on oltava kunnossa.

Vuorenmaan lisäksi OrPon tehokkaimpia pelaajia olivat Milla Haapaniemi (10/+8) ja Ada Aronen (9/+0). Pölkyn tehokolmikko oli puolestaan parhaana palkittu Carlyle Nusbaum (18/+6), Lexi Pollard (13/+9) ja Bettina Yli-Sissala (7/+7).

PROliberona palkittiin OrPon Juulia Jäppinen.

OrPo on lauantain otteluiden jälkeen sarjassa kahdeksantena. Seuraava ottelu OrPolla on vasta 2. joulukuuta. Silloin se kohtaa vierasottelussa LP Kangasalan.

OrPo, Pölkky Kuusamo
Pölkky Kuusamo vei ottelun 0-3. Seuraava liigaottelu OrPolla on 2. joulukuuta. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Leave a Comment