Juupajoella jälleen maakunnan alhaisin työttömyysaste

Kesäkuussa työttömyys laski Pirkanmaalla hieman toukokuun tasosta.

Ely-keskuksen laatimasta työllisyyskatsauksesta selviää, että kesäkuussa koko maakunnassa oli 40 439 työtöntä työnhakijaa, mikä on 894 henkilöä vähemmän kuin toukokuussa. Pirkanmaan työttömyysaste oli 16,5 prosenttia työvoimasta. Työttömistä työnhakijoista lomautettuna oli 11 520 henkilöä.

Kesäkuussa Orivedellä oli TE-toimiston tietojen mukaan 512 työtöntä eli 15 henkilöä enemmän kuin toukokuussa. Kaupungin työttömyysaste oli 13,1 prosenttia.

Koko maakunnassa ainoastaan Juupajoella alitettiin 8 prosentin työttömyys. Kesäkuussa Juupajoella oli 61 työtöntä työnhakijaa eli 20 henkilöä vähemmän kuin toukokuussa. Työttömien työnhakijoiden osuus oli 7,9 prosenttia kunnan työvoimasta.

TE-toimiston mukaan kesäkuussa avoimia työpaikkoja oli Juupajoella seitsemän ja Orivedellä 38.

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrän vuositason kasvu johtuu koronaviruksen torjuntaan liittyvistä toimista, jotka jatkuvat vielä jonkin aikaa. Yhtenä tekijänä työttömyyden kasvussa on kansainvälisen viennin supistuminen, joka vaikuttaa maakunnan työllisyystilanteeseen.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 416 873 henkilöä, joista lomautettuja oli 116 951 henkilöä.  Koko Suomen työttömyysaste oli 15,8 prosenttia. Ely-keskus muistuttaa, että tilanne muuttuu koko ajan ja kuluvan vuoden kolmannella on todennäköisesti odotettavissa työttömyyden pitkäaikainen aleneminen.

Leave a Comment