50 vuotta sitten: Kansalaisopiston opistolaiskunta muisti Hirsilän moottoripiiriä

vanha vuosikerta, Hirsilän kerho
Kansalaisopiston opistolaiakunta muisti apura halla Hirsilän nuoria. Kuvassa Väinö Haurinen vas. ojentamassa ruskeata kirjekuorta piirin ohjaajalle Otto Mönkölälle.

Kansalaisopiston piirinä toimiva Hirsilän ”moottorikerho” on ollut paikallisen nuorison suosiossa koko toiminta-aikansa n. 3 vuotta.

Nykyisin torstaisin kokoontuvassa kerhossa ovat nuorukaiset ja pienemmätkin osallistujat perehtyneet liikennetietouteen, moottoripyörien, mopojen ja moottorien salaisuuksiin niin teoriassa kuin käytännössä. Opetuksesta ja kerhon vetämisestä on pitänyt huolta autokoulunopettaja Otto Mönkölä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Aluksi kokoonnuttiin Hirsilän koululla. Nyt jo kahden vuoden ajan on ajokkeja korjailtu ja kasailtu sekä luentoja kuunneltu Hirsilän Kenkätehtaan entisen pajan tiloissa. Pajan ullakolle on tänä talvena kunnostettu talkoin elokuvien teoriatuntien tilat. Pajan ”disco” toimii myös väliaikoina Hirsilän nuorison suosittuna kokoontumispaikkana.

Kannustaakseen Hirsilän poikien hyvää ja vireätä harrastusta Oriveden seudun kansalaisopiston opistolaiskunta päätti äskettäin tukea kerhon toimintaa. ”Ruskean kirjekuoren” kävi ojentamassa kerhoillassa opistolaiskunnan puheenjohtaja Väinö Haurinen.

Kevään merkkien ollessa jo ilmassa Hirsilän moottorikerhon pojat keskittyivät kunnostamaan ajokkejaan kesäkuntoon. Tarvittaessa pojat kasaavat vaikkapa osista 2-tahtisen ajokuntoon.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 15.3.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

vanha vuosikerta, Hirsilän kerho
Kahdeksantoista vuotta vanhaa IC:tä kunnostetaan ja kuntoon kuulema tulee. Piirin ohjaaja autokoulunopettaja Otto Mönkölä seuraa touhuja.

Leave a Comment