Uskomaton juttu tapahtui Oriveden liikuntahallissa tiistai-iltana – OrPo ei nujertunut kahdesta hävitystä erästä, vaan voitti kolme seuraavaa ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

OrPo, LP-Vampula
Ilo oli ylimmillään, kun joukkue sai onnistumisia ja pisteistä kasaan. OrPon joukkueen kapteeni on libero Emilia Putkisaari, joka pelasi tiistaina muun joukkueen kanssa upean ottelun. Joukkue nousi kahden erän takamatkalta 3-2 voittoon. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Uskomaton juttu.

Niin virkkoi ottelun kuuluttaja ja OrPon liigajoukkueen manageri Mika Putkisaari, kun tuomari oli puhaltanut tiistai-illan ottelun päätökseen viidennen erän jälkeen.

Kotijoukkue OrPo nousi ilmiömäisesti kahden hävityn erän jälkeen 3–2 (18–25, 23–25, 25–17, 25–17, 15–10) voittoon LP-Vampulasta.

OrPon voitto tarkoitti sitä, että joukkueen unelma mitalipeleistä elää yhä. Ratkaisun hetki on torstaina, kun joukkueet kohtaavat viidennen kerran. Ottelu pelataan LP-Vampulan kotihallisissa Huittisissa ja sieltä vain voittajana lähtevän joukkueen pelit jatkuvat tänä keväänä.

Orivedellä kotiyleisö sai siis tiistaina herkkuja vatsansa täyteen, vaikka ensimmäisen erän jälkeen tilanne ei näyttänytkään hyvältä. OrPo sortui erän alussa virheisiin ja auttoi niillä Vampulan karkumatkalle.

Toisessa erässä Vampula pääsi jo viiden pisteen karkumatkalle. OrPo nousi kuitenkin tasatilanteeseen 12–12 Jenna Ylivainion syöttövuorolla, jonka aikana Milla Haapaniemi iski yhden pisteen ja torjui kaksi. Vampula karkasi uudestaan neljän pisteen etumatkalle, mutta kotijoukkue taisteli ja johti jo erää 22–20.

Vampulan Kate Brennanin syöttövuoro nosti vieraat eräpallotilanteeseen. Yhden OrPo sai tapettua, mutta seuraava ei enää onnistunut. Vampula vei siis erän niukasti.

OrPo, LP-Vampula
Ottelupallon jälkeen riemua riitti koko joukkueella. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Tuli ja tappura löytyi kunnolla

Pitkän erätauon jälkeen OrPo oli jälleen samanlaista tulta ja tappuraa kuin edellisessä kotiottelussa. Haapaniemi torjui pisteitä ja jo toisessa erässä kentälle tullut Nea Subotic loisti syöttöviivan takana. Tilanne oli yhtäkkiä kotijoukkueelle jo 8–1.

Tästä joukkueen hurmos vain kiihtyi. Passariksi pitkän erätauon jälkeen tullut Aino-Kaisa Etelä pyöritti peliä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Haapaniemi torjui, Ada Aronen, Milka Stijepic ja Subotic hyökkäsivät ja pisteitä tuli. Koko ajan myös puolustuspeli toimi loistavasti.

Sama vauhti jatkui neljännessä erässä ja lopulta myös viidennessä erässä. OrPon peli toimi ja se jauhoi itselleen ottelusta voiton ja sai riemuita. Toisella kenttäpuoliskolla puolestaan poskilta pyyhittiin pettymyksen kyyneliä.

OrPon parhaana pelaajana palkittiin Milla Haapaniemi (17/+15), jonka pisteistä kymmenen tuli torjunnoilla.

OrPo onnistui tiistaina kuitenkin laajalla rintamalla.  Ada Aronen iski tehot 18/+1, Milka Stijepic 19/+13, Nea Subotic 18/+9 ja Jessika Mursulakin 7/+3.

OrPo, LP-Vampula
Milla Haapaniemi tehtaili 17 pistettä, joista kymmenen tuli torjunnoista. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Ei ollut enää mitään menetettävää

Ruudun haastattelussa Milla Haapaniemi kertoi, että onnistumiset kentällä johtuivat hyvästä päivästä.

– Laiturit olivat sijoittuneet hyvin, jolloin vierelle pääsi helposti ja torjuntoja tuli sitten mukavasti. Toisella erätauolla puhuimme, että meillä ei ole enää mitään menetettävää ja sitten sieltä tulikin kolme erävoittoa. Vähensimme varmaankin omia virheitämme, Haapaniemi kertoi haastattelussa ottelun kulusta ja ratkaisun hetkistä.

Kotiyleisön valtavasta kannustuksesta hän oli saanut vain lisää hyvää fiilistä. Haastattelussa hän myös muisteli, että vielä pari vuotta sitten hän on ollut saman kentän laidalla pallotyttönä.

– Outoa sitä on vähän ajatella. Mutta nyt näyttää siltä, että hyvin liigakentillekin on päässyt nyt tulemaan.

OrPon päävalmentaja Fabio Menta oli syystäkin ylpeä joukkueestaan.

– Me olemme yhä taistelussa mukana, vaikka olemme nuori joukkue. Keskipelaajamme on 16-vuotias ja hän tekee 17 pistettä kauden tärkeimmässä ottelussa. Niistäkin kymmenen torjunnoilla. Luulen, että teemme vielä ihmeitä, Menta uskalsi Ruudun haastattelussa todeta.

LP-Vampulasta palkittiin Kate Brennan (12/+11). Ruudun haastattelussa tappiosta pettynyt Brennan ei vielä osannut täysin eritellä, mikä joukkueella alkoi mennä pieleen.

– En usko, että syy on yksittäisissä pelaajissa. Tietyissä rotaatiossa emme onnistuneet, joten meillä on joukkueena parannettavaa. Tiesimme, että OrPo tulee olemaan tänään kova, koska kyse oli heille elossa pysymisestä. Ehkä meillä ei ollut samalaista energiaa kuin heillä, Brennan totesi.

LP-Vampula, OrPo
Joukkue sai huimasti tukea kovaan ääneen kannustaneelta kotiyleisöltä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Leave a Comment