”Teimme liian paljon virheitä ja lopulta romahdimme” – OrPolla on tiistaina pakkovoiton paikka siirtääkseen ratkaisun viidenteen otteluun

Sunnuntaina Ada Arosen (9) tuuletukset jäivät vähäisiksi perjantain kotiotteluun verrattuna. LP-Vampula vei voiton ja johtaa otteluparia nyt 2-1. Tiistaina OrPo voi tasoittaa tilanteen kotihallissaan ja viedä ratkaisun viidenteen otteluun. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala.

Kun OrPo oli tulta ja tappuraa perjantaina Orivedellä pelatussa puolivälieräottelussa, nyt sitä oli LP-Vampula kotihallissaan.

LP-Vampula voitti joukkueiden kolmannen kohtaamisen 3–0 (25–19, 25–22, 25–15) ja sillä on nyt mahdollisuus tiistaina Orivedellä varmistaa jatkopaikka mitalipeleihin. Niihin puolivälieristä edetään kolmella voitolla.

Ottelun ensimmäisessä erässä OrPo joutui heti pitkälle kirimatkalle, kun LP-Vampula eteni 5–0 johtoon. Kiri onnistui ja OrPo pääsi jopa pisteen verran johtoon tilanteeseen 10–11. Sitten tuli Jovana Biberdzicin syöttövuoro, jonka aikana Vampula nakutti seitsemän pistettä.

Toisen erän OrPo aloitti lupaavasti. Se pääsi heti kolmen pisteen karkumatkalle ja piti pistejohdon tilanteeseen 7–10 asti. Vampula pääsi OrPon virheiden ansiosta tasatilanteeseen. Loppuerä oli tasainen, mutta Vampula väänsi itselleen erävoiton.

Kolmannessa erässä OrPon peli alkoi hajota. Päävalmentaja Fabio Menta teki vaihtoja. Liberon paikan otti Liisa Soimasuo, passariksi tuli Aino-Kaisa Etelä ja selkeästi turhautuneen Milka Stijepicin korvasi Laura Sarajärvi.

Vampula oli kuitenkin pitelemätön ja vei erän selkeällä piste-erolla.

OrPolla ei ollut hyvä päivä

Ottelun jälkeen pidetyssä Ruudun lehdistötilaisuudessa Menta kuvaili ottelua muun muassa itsemurhaksi.

– Tämä oli ihan erilainen peli kuin perjantaina, vaikka kokoonpano ja pelitapa olivat täysin samat. Pelaajilla ei ollut tänään hyvä päivä. Tämä oli ottelu, jota ei oikein tee edes mieli kommentoida, hän totesi.

Yhteenlaskua hän oli kuitenkin ennättänyt jo tehdä. Pisteitä joukkue teki 35 ja Mentan mukaan joukkue teki ottelussa yhteensä 14 hyökkäysvirhettä. Ensimmäiseen erään hän oli saanut kasaan seitsemän omaa virhettä ja toiseen 11 omaa virhettä.

– Heitimme tänään paljon pisteitä roskiin. Puhuin ensimmäisen erän jälkeen tehtyjen virheiden määrästä. Painotin, että meidän on oltava huolellisempia emmekä saa auttaa Vampulaa omilla virheillämme. Mutta sitten teimme toisessa erässä vielä enemmän virheitä.

– Kaiken kaikkiaan teimme liian paljon virheitä ja lopulta romahdimme, Menta tiivisti ottelun kulun.

OrPon pelaajista lehdistötilaisuudessa ääneen pääsi libero Liisa Soimasuo. Hän totesi pelin olleen OrPolle vaikea.

– Yritimme puolustaa kaiken mahdollisen ja päästä hyökkäämään, mutta Vampula oli siinä meitä parempi. Perjantaina meillä onnistui kaikki tosi hyvin, mutta tänään oli haastavaa. Nyt sitten vain tiistain ottelua kohti paremmalla fiiliksellä ja tahdolla, Soimasuo sanoi.

LP-Vampulan parhaana palkittu Linnea Kuusela (13/+11) arvioi, että joukkue oli ottanut opikseen perjantaisesta ja siksi pelasi sunnuntaina paremmin.

– Perjantaina teimme asioita vähän huolimattomasti. Jollain tavalla halusimme voittoa liikaa, joten meillä saattoi mennä myös vähän ylilatautumisen puolelle. Mietimme niitä asioita paljon joukkueen kesken, ja tänään ne asiat sitten toimivat, joista olimme puhuneet, Kuusela totesi.

Seuraava ottelu on tiistaina

OrPon parhaana pelaajana palkittiin Milka Stijepic (11/+6). Vampula sai pidettyä perjantaina kovat tehot tehneen Ada Arosen kurissa: hän jäi sunnuntaina lukemiin 8/-3. Jessika Mursula iski teho 7/+6.

LP-Vampulasta Kuuselan lisäksi tehokkaita olivat myös Cheyenne Jones (15/+10) ja Biberdzic (14/+5).

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Orivedellä. OrPo on tuolloin pakko voittaa ottelu pitääkseen vielä mahdollisuuden yllä päästä mitalipeleihin. Tällöin otteluparin ratkaisu siirtyisi torstaille, jolloin pelattaisiin jälleen LP-Vampulan kotiareenalla.

Jos LP-Vampula voittaa tiistain ottelun, etenee se seuraavalle kierrokselle.

Leave a Comment