Oriveden kirkossa lauletaan hiljaisella viikolla kärsimysvirsiä – pääsiäislauluillassa kuullaan myös naiskuoro Naisten vuoroa

Oriveden kirkossa lauletaan pääsiäisen alla pääsiäiseen vahvasti liittyviä, kärsimysaiheisia virsiä. Jeesuksen kärsiminen ristillä ja hylätyksi tuleminen ovat keskeinen teema, jonka ympärille on sävelletty paljon kirkkomusiikkia.

Pääsiäisen odotus alkaa jo laskiaisena, mutta hiljaiseen viikkoon liittyy erityisellä tavalla Jeesuksen kärsimyskertomuksen eteneminen. Hiljainen viikko eroaa iloisesta pääsiäisestä siinä, ettei silloin vielä keskitytä Jeesuksen ylösnousemiseen ja pahan voittamiseen, vaan syvennytään erityisesti kärsimiseen ja kuolemaan.

Oriveden seurakunta järjestääkin pääsiäislauluillan keskiviikkona ennen pääsiäistä. Tapahtumatiedotteen mukaan yhteislaulutilaisuudessa lauletaan yhdessä virsiä ja kuullaan musiikkia ja tekstejä Raamatusta.

Pääsiäislauluillassa laulaa myös naiskuoro Naisten vuoro.

– Kuoro on koottu tätä yhteislauluiltaa varten, ja siihen ovat kaikki naiset ja tytöt tervetulleita, tapahtumatiedotteessa todetaan.

Kuoro harjoittelee tilaisuutta varten ensi viikon tiistaina sekä juuri ennen yhteislaulutilaisuutta.

Leave a Comment