Repe ja Romu kiertävät Juupajoella tänä vuonna kahdesti – poikkeuksellisesti kyytiin saa tuoda myös huonekaluja ja muita isoja jätteitä

Repe&Romu
Pirkanmaan Jätehuollon Repe ja Romu ovat kiertäneet Oriveden ja Juupajoen seudulla perinteisesti loppukesästä. Nyt ne suuntaavat Juupajoelle myös maaliskuun lopulla. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Repe ja Romu kiertävät tänä vuonna Juupajoella kahdesti, Pirkanmaan Jätehuolto tiedottaa. Ensimmäisen kerran kierrätyskiertue kurvaa Juupajoelle maaliskuun viimeisenä torstaina. Toinen päivä on elokuun lopulla.

Tällä kertaa Juupajoella Repe ja Romu ottavat kyytiinsä myös huonekaluja ja muita isoja jätteitä.

– Saamamme asiakaspalautteen perusteella päätimme laajentaa Repe ja Romu -kierrosta Juupajoella. Lisäsimme keräysaikaa ja laajensimme tuotavien jätteiden valikoimaa, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund tiedotteessa.

Juupajoen jäteaseman toiminta päättyi vuoden 2022 lopussa. Päätöstä ei nielty Juupajoella mukisematta. Muun muassa Juupajoen kunnanhallitus pyysi tuolloin Pirkanmaan jätehuollolta selvitystä siitä, mihin jäteaseman lakkauttaminen perustuu.

Lue myös: Juupajoen jäteaseman toiminta päättyy vuoden lopussa – jatkossa suunta jäteasioissa on otettava Juupajoelta Orivedelle

Lue myös: Pirkanmaan Jätehuolto ei pyörrä päätöstään lakkauttaa Juupajoen jäteasema 15 minuutin matkan päässä Oriveden jäteasemasta, vaikka kunnanhallitus tätä esitti – ”Tuommoisen lyhyen matkan ei periaatteessa pitäisi olla mikään ongelma”

Lue myös: Pirkanmaan Jätehuolto antoi lavean vastineen jäteaseman lakkautuksen taustoista, mutta ei vastannut suoraan kysymyksiin – Keväällä asiasta tehtiin myös kuntalaisaloite: Palvelun palauttaminen kunnan omana toimintana tulisi kalliiksi, kompromissia haetaan edelleen

Eklund kertoo tiedotteessa, että huonekalujen ja muiden isojen jätteiden keräystä Repen ja Romun yhteydessä kokeillaan vain Juupajoella.

– Tämä palvelu on tarjolla vain Juupajoella, ei muissa kiertuekunnissa. Näiden jätteiden vastaanotto on maksullista ja hinnat ovat samat kuin jäteasemilla, Eklund selvittää tiedotteessa.

Ei etukäteen pysäkille

Kahtena keräyspäivänä asukkaat voivat tuoda kuormurikaksikon kyytiin myös kodin vaarallisia jätteitä, metalleja ja sähkölaitteita. Näiden jätteiden vastaanotto on maksutonta.

Repen ja Romun mukana kulkee myös Riepu. Kyytiin voi tuoda maksutta kaksi muovipussia kodin poistotekstiilejä. Poistotekstiili on tekstiiliä, joka ei kelpaa enää käyttöön. Poistotekstiilin tulee olla puhdasta, kuivaa ja hajutonta, sillä vain silloin se voidaan hyödyntää kierrätyskuituna.

Pirkanmaan Jätehuolto korostaa tiedotteessaan, että jätteet pitää tuoda pysäkeille aikataulun mukaan, ei etukäteen. Aikataulu ja pysäkit löytyvät Roskakalenterista ja Pirkanmaan Jätehuollon nettisivuilta.

Maksaminen tapahtuu jateasemat.fi-verkkosovelluksella, jonne suositellaan rekisteröitymään ennalta. Kuitin maksusta voi näyttää kuljettajalle kännykällä.

Tiedotteessa muistutetaan lisäksi, että mikäli Repen ja Romun aikataulu ei sovi omiin aikatauluihin, voi jätteet viedä ympäri vuoden myös Oriveden jäteasemalle. Puutarhajätteet ja risut voi viedä Tarastenjärven jätekeskukseen. Siellä peräkärryllinen, enintään kaksi kuutiota, otetaan maksutta vastaan.

Leave a Comment