Jerkka Saarinen ajoi jääratakauden päätöskisassakin SM-pisteille – ensi talvelle tavoitteina tehokkaampi pyörä ja täysi kilpailukausi

Jerkka Saarinen (110) ajoi kuvan lähdössä Orivedellä ensimmäistä kertaa jääratakisaa, ja ylsi heti SM-pisteille. Vauhti riitti pistesijoille myös Junior SM -luokan kauden päätöskisassa Pihtiputaalla. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden Moottorikerhoa edustava Jerkka Saarinen ylsi SM-pisteille molemmissa jääratalähdöissään Pihtiputaalla lauantaina. Hän oli ajoonsa tyytyväinen, vaikka sijoitukset eivät olleet aivan kärjen tuntumassa. Nopeahkolla radalla olisi tarvittu pyörään hiukan lisää tehoja.

Pihtiputaalla ajettiin moottoripyörien jäärata-ajon viimeinen SM-osakilpailu. Saarinen ajoi elämänsä ensimmäisen jääratakisan SM Junior -luokassa helmikuun lopulla Orivedellä. Tuolloin ensimmäisen lähdön neljäs sija toi kahdeksan sarjapistettä.

Orivedellä toisen kisan lähdössä Saarisen pyörä sammui, jolloin muu joukko ehti saada tavoittamattoman etumatkan.

– Pääsin Orivedellä harjoittelemaan lähtöjä tässä kilpailujen välissä, ja nyt lähdöt menivät hyvin, Saarinen kertoi.

Saarinen oli aika-ajojen viimeinen. Ensimmäisessä lähdössä hän sijoittui yhdeksänneksi ja toisessa kahdeksanneksi, kun kilpailijoita oli 11. Tuomisina oli viisi SM-pistettä, jolloin lopulliseksi pistesaldoksi tuli 13. Tällä hän sijoittui SM-taulukossa sijalle 9.

Uutta pyörää kehiin

Pihtiputaalla saatiin ajaa aurinkoisessa pakkassäässä, ja jää oli hyvässä kunnossa. Saarinen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Onnistuneiden lähtöjen lisäksi ajonopeus parani.

– Siinä olisi ollut yritystä parempiinkin sijoituksiin. ”Mopossa” vain olisi saanut olla enemmän tehoja, nyt vauhti ei riittänyt tämän pidemmälle.

Opittavaa Saarisella on esimerkiksi siinä, millaisia ajolinjoja pitää hakea erilaisilla radoilla. Kaikissa kaarteissa on pystyttävä pitämään hyvä vauhti päällä. Nyt hän joutui hiukan hölläämään tiukimmissa kurveissa.

– Rata oli pitkälti samanlainen kuin Orivedelläkin, paitsi kaarteet olivat vähän loivempia. Se nosti keskinopeuksia.

Jatkotavoitteet ovat selkeät. Saarinen aikoo osallistua ensi talvikaudella kaikkiin mahdollisiin jääratakisoihin. Perheen kanssa on jo keskusteltu uuden pyörän hankinnasta. Päättyvän kauden kisat Saarinen on ajanut isoveljensä crossipyörällä. Tavoite on hankkia menopeli, josta voidaan rakentaa todella viimeisen päälle jääratapyörä.

Leave a Comment