Alexander Saramäki on tuplamestari – nuori orivesiläinen voitti viikonloppuna kaksi painin SM-kultaa

Orivesiläinen Alexander Saramäki on painin kaksinkertainen suomenmestari.

Saramäki voitti painin U17-ikäluokan SM-kisoissa kultaa kreikkalais-roomalaisessa painissa ja vapaapainissa. Kisat järjestettiin 9.–10. maaliskuuta Ilmajoella.

Saramäki paini 110-kiloisten sarjassa. SM-kisoissa hänen painoluokassaan oli mukana yhteensä kaksi osallistujaa, joten Saramäki pääsi kisoissa painimatolle kaksi kertaa. Hän voitti molemmissa lajeissa Ilmajoen Kisailijoita edustavan Aatu Jaakkosen.

Kreikkalais-roomalaisessa painissa Kooveen trikoissa painiva Saramäki päihitti Jaakkosen pistein 9–0. Ottelu päättyi reilun kahden minuutin painin jälkeen, kun Saramäki voitiin jo julistaa voittajaksi ylivoimaisen pistevoiton perusteella.

Sunnuntain vapaapainissa Saramäki paini kultaa vieläkin nopeammin. Ottelu Jaakkosta vastaan oli ohi 45 sekunnissa, kun Saramäki onnistui selättämään vastustajansa.

Vuonna 2007 syntynyt Saramäki on painijana niin sanottu kadetti. Ryhmässä painivilla on usean vuoden kokemus painista ja heidän tähtäimenään on aktiivinen kilpapaini.

Pikkuveli kilpaili myös

Ilmajoen SM-kisoihin osallistui myös Alexander Saramäen vuotta nuorempi pikkuveli, myös Kooveetä edustava Alvar Saramäki. Kisoissa hän paini kreikkalais-roomalaisessa painissa 65-kiloisten sarjassa ja vapaapainissa 71-kiloisten sarjassa.

Kreikkalais-roomalaisessa painissa Alvar Saramäen painoluokassa oli mukana 12 osallistujaa. Saramäen sijoitus oli yhdeksäs. Hän hävisi Muhoksen Voiton Rasmus Turuselle selätyksellä ja toisessa ottelussa Harjun Woiman Onni Silvennoinen otti hänestä ylivoimaisen pistevoiton.

Vapaapainissa Saramäki päätyi ensimmäisessä ottelussa Ylä-Tikkurilan Kipinän Matfei Kugappin selättämäksi ja toisessa ottelussa vastaan asettunut Helsingin Paini-Miesten Andrii Feoktistov otti ylivoimaisen pistevoiton.

Päivän kolmannen paininsa Alvar Saramäki voitti, kun Rauman Voimailijoiden Elias Heino luovutti loukkaantumisen vuoksi. Saramäki sijoittui kahdeksan painijan joukossa jaetulle viidennelle sijalle.

Leave a Comment