OrPo hankki puolivälieräpaikan taistelufiiliksellä ja vahvalla omalla tekemisellä – pelit jatkuvat hyvinkin pian: ”Kuusamon peli nosti itseluottamusta tähän ratkaisupeliin”

Milka Stijepic leijaili hyökkäyksissä omissa korkeuksissaan, ja oli koko illan mainiolla pelipäällä. Tulinen temperamenttikin pääsi näkösälle ainakin kerran, kun Stijepic hyökkäyksen epäonnistuttua takoi tovin nyrkillä lattiaa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo lähti hyvin latautuneena runkosarjan päätösotteluunsa, jossa oli paljon pelissä. Vastustaja Arctic Volley himosi yhtä lailla viimeisiä pisteitä play off -paikan saadakseen. Lauantai-illan Mestaruusliigapeleissä ratkottiin runkosarjan sijat 6–9. Lopulta molemmat joukkueet pääsivät puolivälieriin.

Voitto jäi Orivedelle selkeästi erin 3–0 (25–20, 25–20, 25–21). Pelin tärkeys ei kipsannut OrPoa, joskin alku oli varovaista. Arctic Volley joutui lähtemään kotimatkalle Rovaniemelle kahden peräkkkäisen illan 3–0 tappiot niskassaan.

Ensimmäistä erää edettiin melko tasoissa tilanteeseen 15–15 asti. Sitten vastustajan vahvasti syötöillä pommittama Nea Subotic vaihdettiin Ada Aroseen. Aronen pääsi hetkeä myöhemmin syöttämään ja teki yleisön riemuksi kolmella peräkkäisellä syötöllä yhtä monta ässää.

Kaksi muuta avauserän ässäsyöttöä kirjattiin Milka Stijepicille, joka urakoi lauantai-iltana joukkueen parhaat pisteet 21/+13. Kentälle päästyään Aronenkin lämpeni ja teki pisteet 14/+9, ja kolmanneksi tehokkain oli Teija Vuorenmaa pistein 12/+7.

Yhden pelaajan varassa ei OrPo ollut, onnistumisia monelle

Stijepic oli vahvassa hyökkäysvireessä ja häntä ruokittiin ahkerasti passeilla, mutta yhden pelaajan varassa ei OrPo ollut, vaan kaikki tekivät osansa torjuen, varmistaen ja puolustaen. Vain Vuorenmaa jäi miinuksille, mutta sai myös onnistumisia.

Kakkoserässä Stijepiciltä nähtiin yksi kauden pisimmistä syöttöralleista. Hän aloitti syötöt tilanteessa 4–6, ja jatkoi hankalia syöttöjä 13 pisteeseen asti. Tätä putkea ei Aron valmentaja Jukka Lehtonen onnistunut katkaisemaan edes kahdella aikalisällä, ja vasta kentälle vaihdetun Jenni Jantusen hyökkäys sai Stijepicin väistymään syöttökulmasta.

OrPo käytti kakkoserässä vain yhden aikalisän, kun Arctic Volley oli tehnyt kolme peräkkäistä pistettä. Kaksi voittoerää varmistivat jo sen, että OrPon pelit jatkuvat puolivälieriin, mutta sijoituksen runkosarjassa ratkaisi seuraavien erien tulos. Lopulta sijoitus oli kuudes.

Vierasjoukkueesta eniten päänvaivaa OrPolle tuottivat yleispelaaja Sarah Glynn 10/+8, joukkueensa parhaana palkittu Adriel Goodman 8/+6 ja joukkueensa kapteeni Eveliina Smolander, 7/+5.

Torjuntakin oli lauantaina varsin hyvin paikalla, tässä Teija Vuorenmaan (7) ja Milla Haapaniemen (11) torjuntaan jää Lisa Jaunet. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kolmoserää OrPo vei alusta loppuun

Kolmoserä on usein muuttanut pelin luonteen aivan toiseksi, mutta tällä kertaa OrPo jatkoi vahvoja otteitaan. Yleisöä viihdytettiin koko pelin ajan pitkillä taistelupalloilla, ovelilla sijoituksilla aivan kentän takanurkkaan ja tiukoilla torjunnoilla. Syöttöpelikin oli enimmäkseen kohdillaan. Harmittavan usein hyökkäykset kuitenkin menivät leveiksi tai pitkiksi, mutta johtoasema saatiin säilytettyä.

Kolmoserän alku oli OrPon hallussa, ja pitkälti Teija Vuorenmaan syötöillä kotijoukkue pääsi jo 5–0 johtoon. OrPo oli koko ajan johtoasemassa, mutta Arctic Volley hivuttautui piste pisteeltä lähemmäs.

Päävalmentaja Fabio Menta tunnusti jälkikäteen, ettei ollut huolissaan oikeastaan muussa kohtaa kuin kolmoserässä, kun vastustaja tuli tilanteessa 18–16 pisteissä lähelle. Aikalisän jälkeen OrPo kuitenkin piti kahden–kolmen pisteen johtonsa ja eteni lopulta erävoittoon neljän pisteen erolla.

Pelin jälkeen orpolaiset olivat hymyssä suin. Pelaajahaastattelussa Milka Stijepic ei kertonut hermoilleensa tätä kauden tähän asti tärkeintä ottelua etukäteen. Se piti vain hoitaa, jotta pelit jatkuisivat.

OrPo oli vahva etenkin hyökkäysprosenteissa: 39–30. Vastaanotossa vierasjoukkue oli hivenen parempi prosentein 41–44, ja ässissä päädyttiin lähes tasoihin 7–6.

Ada Aronen vaihteeksi vastaanotossa. Taustalla ottelun PROliberoksi valittu Emilia Putkisaari, edessä Teija Vuorenmaa. Päävalmentaja Fabio Menta seuraa tilannetta. Kuva: Ari Keskinen

Voittoa juhlitaan nukkumalla, puolivälierät alkavat jo keskiviikkona

Miten aiot juhlistaa voittoa, Milka?

– Nukkkumalla. Seuraava peli on edessä aika pian, hän tuumasi pelin jälkeen mättäen sämpylää suuhun.

Sitten puhe siirtyikin jo tulevaan. Minkä joukkueen ottaisitte mieluiten puolivälierissä vastustajaksi?

Stijepic ei ryhdy nimeämään toivevastustajaa, kaikkia vastaan on pelattava hyvin. Vieressä seissyt Ada Aronen ottaisi ehkä mieluiten LP Viestin, ja Jessika Mursula puolestaan herkuttelee ajatuksesta paikallispelisarjasta LP Kangasalaa vastaan. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuitenkaan toteudu ainakaan puolivälierissä.

Illan mittaan pelien päätyttyä selviää, että OrPo kohtaa tulevalla viikolla runkosarjan kolmosen LP-Vampulan, joka saa kotiedun. Arctic Volley puolestaan saa vastaansa runkosarjan voittajan Pölkky Kuusamon.

Kaksi muuta puolivälieräparia ovat LP Kangasala – LiigaPloki ja LP Viesti – Puijo Volley. Otteluiden aikataulu julkaistaan sunnuntaina, ja ne pelataan paras viidestä -periaatteella, eli kolme voittoa vaaditaan jatkoon pääsemiseksi.

Liigakarsintoihin joutuvat naisissa Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Jymy Volley.

Juttua on muokattu 10.3. klo 0.06: korjattu viimeisen kuvan kuvaajan nim oikeaksi. Kuvan on ottanut Ari Keskinen, ei Koskinen.

Leave a Comment