Fabio Mentalle vuoden jatkosopimus – OrPon päävalmentajalle päätös Orivedellä jatkamisesta oli helppo

Fabio Menta ja OrPon puheenjohtaja Antti Uotila allekirjoittivat päävalmentajan jatkosopimuksen. Kuva Terhi Kääräiäinen, OrPon tiedotus

OrPon mestaruusliigajoukkueen päävalmentajana jatkaa ensi kaudella tuttu nimi. Jo 40. kauteensa liigassa tähtäävä perinteikäs seura on tiedotteen mukaan solminut vuoden jatkosopimuksen italialaisen Fabio Mentan kanssa.

Alkava kausi on Mentalle kolmas OrPossa. Hän aloitti seurassa apuvalmentajana ja siirtyi päävalmentajaksi tällä kaudella.

Nimet sopimukseen laitettiin samoihin aikoihin, kun Mestaruusliigan runkosarja on päättymässä. Lauantaina OrPo pelaa viimeisen runkosarjaottelunsa tällä kaudella kotihallissa. Ottelussa on paljon pelissä, sillä vasta lauantaina ratkeavat lopullisesti joukkueiden sijoitukset ja se, mitkä joukkueet jatkavat puolivälieriin ja keitä tulee silloin vastaan.

Fabio Menta kertoo tiedotteessa, että päätös jatkosta ei ollut hänelle lainkaan vaikea:

– Olen iloinen jäädessäni vielä yhdeksi vuodeksi Orivedelle, Menta sanoo OrPon tiedotteen mukaan.

Menta toteaa tiedotteessa, että ensi kauden joukkueesta rakennetaan kilpailukykyisempi, jotta saadaan sarjaan vähemmän epävarmuustekijöitä ja tavoitteet voidaan asettaa korkeammalle. Tulevalta kaudelta hän odottaa entistä laadukkaampia pelejä.

”Jatkuvuus selkeyttää valmennuslinjaa”

Seuran tiedotteen mukaan OrPon puheenjohtaja Antti Uotila näkee, että sopimuksen jatkaminen osoittaa seuran luottamusta nykyiseen valmentajaan:

– Fabio on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu valmentaja. Jatkuvuus valmennuksessa selkeyttää valmennuslinjaa ja helpottaa pelaajien kehittämistä, sanoo Uotila.

Myös liigajaoston puheenjohtaja Timo Rotonen on tiedotteen mukaan tyytyväinen jatkuvuuteen:

– Hän tuntee pelaajat ja osaa käyttää heitä oikeissa rooleissa ja tilanteissa, lisää Rotonen.

Juttua on muokattu 12.3. klo 12.10: lisätty uutisen ja lausuntojen olevan peräisin OrPon tiedotteesta.

Fabio Menta nähdään Orivedellä ensi kaudellakin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala, OrPon tiedotus

Leave a Comment