Rallihuumaa on jälleen seudulle luvassa – Västilän pätkällä painetaan taas elokuussa MM-rallia

Vuonna 2023 Suomen MM-rallissa meno oli muun muassa tällaista. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallikansa vaeltaa myös ensi kesänä Orivedelle, sillä Västilän erikoiskoe on mukana Suomen MM-rallin reitillä.

Västilän erikoiskoe palasi MM-rallibaanaksi pitkän tauon jälkeen viime vuonna. Erikoiskoe ajettiin tuolloin kahteen kertaan.

Lue myös: Rallikansaa odotttaa Västilässä 80 kiloa makkaraa ja kahdeksan ämpärillistä lättytaikinaa – Västilän Voiman vapaaehtoisia on talkoojoukoissa noin 30

Myös tänä vuonna Västilän pätkä ajetaan rallissa kahteen kertaan. Se on rallin lauantaipäivän ensimmäinen ja neljäs erikoiskoe.

Aamulla Västilän erikoiskokeelle ensimmäinen kuljettaja päästetään heti yhdeksän jälkeen ja iltapäivällä erikoiskoe alkaa kello 15.35. Mittaa Västilän erikoiskokeella on 18,94 kilometriä.

Elokuun alussa ajettavan rallin erikoiskokeisiin kuuluu myös Päijälä, jonne kuljettajat myös molemmilla kerroilla Västilästä siirtyvät. Päijälän erikoiskoe on 20,19 kilometriä.

Västilän ja Päijälän lisäksi lauantaina ajetaan kaksi kertaa Ouninpohjan erikoiskoe. Suomen MM-rallin kisatiedotteessa sitä kuvaillaan erikoiskokeiden kuninkaaksi.

Ouninpohja ajetaan nyt pitkänä, 33 kilometrin erikoiskokeena. Rallitiedotteen mukaan viimeksi Ouninpohja on ajettu kyseisessä muodossa vuonna 2016, mutta silloinkin vastakkaiseen suuntaan.

Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland ajetaan 1.–4. elokuuta. Keskuspaikkana on Jyväskylä. Rallissa ajetaan yhteensä 30 erikoiskoetta, joilta kilometrejä kertyy noin 305.

Leave a Comment