Anna villasukkien viedä ja villitä – sukkaile siis SM-kisoihin, sillä se on kiitos järjestäjille

Orivedellä on lauantaina jaossa SM-mitaleita juoksijoille, jotka pyyhältävät kisareiteille villasukat jaloissaan. Ennakkotietojen mukaan villasukkajuoksukisaan on ilmoittautunut noin sata juoksijaa, joten sijoituksista Paltanmäen maastoissa tullaan varmasti taistelemaan.

Kyynärpäät taas kolahtelevat toisiinsa, kun joukkueet kisaavat jäähallin pihassa viestimestaruudesta. Vaikka villasukkiin yhdistetään leppoisuus, lämpöisyys ja pehmeys, on joukkuekisassa ainakin aiempina vuosina nähty totista vääntämistä. Leikkimielisen kisan ykkössija on ollut tavoiteltu juttu. Sitä se lienee myös tänä vuonna: viestiin on jo ilmoittautunut parisenkymmentä joukkuetta.

Vielä ei myöskään ole myöhäistä laittaa viestiporukkaa kasaan tai kisavillasukkia kuntoon. Kaikkiin sarjoihin pääsee nimittäin vielä lauantainakin mukaan. Lapsille ja yli 75-vuotiaille osallistumisesta on haluttu myös tehdä mahdollisimman helppoa. Heiltä ei peritä osallistumismaksua.

Villasukkajuoksun SM-kisat järjestetään nyt neljännen kerran. Ensimmäisessä tapahtumassa vuonna 2019 liikkeelle saatiin 347 kilpailijaa. Suurin piirtein samaa tavoitellaan myös tänä vuonna, mutta suurempiinkin lukuihin voisi olla mahdollisuuksia. Naapurikunnassa tammikuun lopulla järjestetyssä polkujuoksutapahtumassa oli mukana yli 900 osallistujaa.

Työtä, uurastusta ja talkoita tapahtuman järjestäminen on vaatinut jo nyt paljon, ja kasvun tavoittelu vaatii sitä entistä enemmän. Rajansa siis tässäkin kaikella. Paras kiitos järjestäjille onkin nyt sukkailla paikalle ja levittää hyvää sanomaa kisasta eteenpäin.

Leave a Comment