MAINOS

Järjestelylaina voi tuoda pienemmät kuukausierät

Talouden hallinta voi olla haastavaa, jos sinulla on useita eri lainoja. Maksuilla on eri eräpäivät ja korot vaihtelevat. Tässä tilanteessa järjestelylaina saattaa olla hyvä ratkaisu. Sen tarkoitus on auttaa sinua hallitsemaan velkojasi tehokkaammin.

Jos valitset järjestelylainalle pidemmän laina-ajan, kuukausierästä tulee pienempi. Tämä voi helpottaa taloudellista tilannetta huomattavasti. Saat irrotettua rahaa velkojen maksusta, jolloin rahaa on enemmän käytettävissä muihin asioihin. Kuukausibudjettiin jää enemmän liikkumavaraa, kun jokaista euroa ei ole budjetoitu valmiiksi johonkin pakolliseen menoon.‌

Järjestelylainan edut ja mahdollisuudet

Järjestelylainasta voi olla hyötyä monella tavalla. Lainojen järjestelyä pitää totta kai aina harkita tapauskohtaisesti ja laskea, onko siitä hyötyä juuri sinun tapauksessasi.

Järjestelylaina voi tarjota esimerkiksi seuraavia etuja:

Pienemmät kuukausierät

Järjestelylaina voi pidentää laina-aikaa, jolloin kuukausittainen maksuerä pienenee. Näin rahaa jää enemmän säästöön ja arjen menoihin.

Yksi laina, yksi korko

Uuden järjestelylainan ansiosta sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta. Raha-asioiden seuraaminen on yksinkertaisempaa. Muistettavia eräpäiviä on vain yksi, mikä voi pienentää unohdusten riskiä huomattavasti.

Velasta eroon nopeammin

Jos pystyt lyhentämään uutta lainaa suunnilleen yhtä isolla summalla kuin kaikkia aiempia lainojasi, voit lyhentää sitä isommilla erillä kuukausittain. Näin saat koko velan maksettua nopeammassa tahdissa. Pääset lainasta eroon nopeammin ja voit säästää koroissa pitkällä aikavälillä. Tämä voi tuoda sinulle myöhemmin lisää taloudellista vapautta ja auttaa saavuttamaan tavoitteet.‌

Lainan kilpailutus voi tuoda lisää säästöjä

Kun harkitset lainojen yhdistämistä, on tärkeää muistaa kilpailuttaa laina. Kilpailuttamalla voit varmistaa, että saat parhaat mahdolliset lainaehtotarjoukset, kuten halvemman koron.

Lainan kilpailutus onnistuu näin helposti netissä:

  1. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin lainavertailun kautta. Hakemus tavoittaa jopa noin 30 rahoituslaitosta.
  2. Voit saada lukuisia lainatarjouksia. Vertaile tarjouksia huolellisesti.
  3. Valitse paras tarjous ja saat rahat tilillesi pian.

Järjestelylainojen vertailu kannattaa, koska sillä tavalla voit löytää parhaan rahoitusratkaisun. Voit löytää luoton, joka sopii omaan tilanteeseesi hyvin ja tukee tavoitteitasi. On tärkeää valita laina, joka soveltuu omaan taloudelliseen tilanteeseen, jotta velan hallinta on helppoa.

Nordic Bankin kautta voit kilpailuttaa vakuudettomat yhdistelylainat 500 eurosta 60 000 euroon. Valitse sopiva laina-aika 1–15 vuoden väliltä. Luoton nimelliskorko voi olla noin 4,4–20 %. Vaihtelua saattaa siis olla paljon ja siksi kilpailutus on järkevää.‌

Milloin järjestelylaina voi olla hyvä ratkaisu?

Järjestelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita lainoja, ja niiden maksaminen tuntuu vaikealta. Voit yhdistää kaikki tai ainakin osan luotoista yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Yleensä lainojen järjestelyn tavoite on yhdistää kaikki lainat, mutta joskus vain kalleimpien yhdistäminen saattaa jo helpottaa tilannetta.

Järjestelylainassa voi olla pienempi korko. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä se tarkoittaa, että laina tulee sinulle halvemmaksi. Rahan säästäminen ja taloudellisen tilanteen helpottaminen ovat yleensä tavoitteena, kun järjestelylainaa haetaan.

Voit kilpailuttaa toki myös yksittäisen lainan. Jos sinulla on jokin erityisen kallis luotto, josta haluaisit päästä eroon, se kannattaa kilpailuttaa. Saatat löytää luoton halvemmalla hinnalla varsinkin, jos taloudellinen tilanteesi on parantunut siitä, kun alun perin otit lainan.

Lainojen järjestelyn lisäksi täytyy käydä läpi omia tapoja käyttää rahaa. Niihin pitää tehdä tarvittavia muutoksia, jotta lainoja ei ala kertyä uudestaan. Tämä on tärkeää, sillä järjestelylainasta ei ole pitkäaikaista hyötyä, jos luottoja alkaa taas kertyä.

Lue myös: Järjestä velkasi fiksusti yhdistelylainalla ja säästä rahaa

MAINOS


Leave a Comment