”En tiedä, mitä sitten tapahtui” – tappio LP-Vampulalle toi OrPolle yhden mutkan lisää pudotuspeleihin pääsylle

OrPon Milka Stijepic teki lauantain ottelussa LP-Vampulaa vastaan 11 pistettä. Se ei kuitenkaan riittänyt ottelun voittamiseen. LP-Vampula vei ottelusta kolme sarjapistettä kotiin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Ensin jotain positiivista.

Vaikka OrPon lauantainen tappio kotihallissaan LP-Vampulalle toi yhden ison mutkan lisää pudotuspeliviivan yläpuolelle nousemiseen, on se vielä joukkueelle mahdollista.

OrPolla on viisi runkosarjan ottelua jäljellä, joten tarjolla on yhä 15 sarjapistettä. Lisäksi vastaan on asettumassa joukkueita, jotka myös taistelevat pääsystä pudotuspeleihin.

Mahdollisuus jatkopeleihin pääsemiseen Orpolla on siis yhä olemassa, mutta se tarkoittaa sitä, että jäljellä olevissa peleissä joukkueen on vietävä ottelut maaliin asti.

Tätä myös päävalmentaja Fabio Menta painotti Ruudun haastattelussa LP-Vampulalle 1–3 (25–21, 23–25, 21–25, 14–25) hävityn ottelun jälkeen.

– Ensimmäisessä erässä pelasimme niin kuin meidän piti ja vielä toisen erän alussakin. Sitten tapahtui taas se, että unohdimme, mitä meidän pitää tehdä eli voittaa tärkeät pelit. Tämä oli varmaan seitsemäs tai kahdeksas peli, kun olemme reilussa johdossa ja lopulta me häviämme ottelun.

OrPon seuraava ottelu on jo keskiviikkona, jolloin se matkaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraaksi. Hämeenlinna on sarjataulukossa vain muutaman pisteen edellä. Sillä tosin oli lauantaina ottelu LP Viestiä vastaan, joka OrPon ottelun päättyessä oli vielä kesken.

– Meidän pitää löytää keskiviikon otteluun kuusikko, joka pystyy pelaamaan Mestaruusliigan tasolla vaadittavaa peliä. Sitä mietimme heti huomisaamuna, Menta sanoi.

Joukkueiden lauantaisessa kohtaamisessa nähtiin kummaltakin puolelta monta pitkää syöttövuoroa, joiden aikana erien tilanteet vaihtuivat aivan toiseen suuntaan.

Esimerkiksi kolmannessa erässä OrPo oli karannut jo 19–13 johtotilanteeseen. Viime kaudella OrPossa pelannut Linnea Kuusela nousi kuitenkin syöttövuorollaan entisen seuransa rankaisijaksi. Kun OrPo sai Kuuselan syöttövuoron poikki, olivat pisteet erässä 20–21.

OrPosta LP-Vampulaa vastaan pelatun ottelun parhaana pelaajana palkittu Ada Aronen (14/+3) oli myös hiukan ymmällään ottelun lopputuloksesta Ruudun haastattelussa.

– Eka erä oli hyvää peliä. Pystyimme pelaamaan joka puolelta ja löysimme ratkaisuja. En tiedä, mitä sitten tapahtui. Emme saaneet enää nostettua niin hyvin emmekä päässet pelaamaan keskareiden kautta, Aronen arvioi heti ottelun jälkeen.

LP-Vampulan parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Cheyenne Jones. Hän teki ottelussa huimat tehot 20/+7.

– Olen ylpeä, miten pelasimme. Vaikka hävisimme ensimmäisen erän, niin nousimme ja voitimme ottelun, hän totesi Ruudun haastattelussa.

OrPosta kolmen tehokkaimman pelaajan joukkoon ottelussa nousivat Arosen lisäksi Teija Vuorenmaa (11/+3) ja Milka Stijepic (11/+5).

Torjuntapisteitä OrPolle kertyi ottelussa 15, kun LP-Vampula sai torjunnoilla 8 pistettä.

Seuraava kotiottelu OrPolla on 24. helmikuuta. Silloin Orivedelle vieraaksi saapuu LiigaPloki.