Vastaa kyselyyn: alkaa tehdä vai alkaa tekemään?

Alkaa tekemään -muoto täytti kymmenen vuotta. Vuonna 2014 muoto tuli hyväksyttäväksi alkaa tehdä -muodon rinnalle. Kuva: Risto Uusikoski, Kotus

Tammikuun viimeinen päivä tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun suomen kielen lautakunta hyväksyi kohua herättäneen alkaa tekemään -muodon.

Tuohon asti kouluissa ja oikeinkirjoitusoppaissa oli opetettu, että alkaa tekemään -muoto on virheellinen ja pitää sanoa alkaa tehdä. Lautakunta kuitenkin päätti, että rakenne alkaa tekemään on hyväksyttävää yleiskieltä rakenteen alkaa tehdä rinnalla.

Ne, jotka ovat alkaa tehdä -muodon joskus omaksuneet, alkoivat tuskin käyttää alkaa tekemään -muotoa, vai miten on? Vastaa kyselyyn ja kerro, kumpaa muotoa sinä käytät. Onko alkaa tehdä -muoto ainoa oikea vaihtoehto vai onko vain hyvä juttu, että molemmat muodot ovat nyt yhtä oikein?

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?