Kirkkolahdesta on kehittymässä huippupaikka – paikan puistosta on saamassa myös frisbeegolfrata

Oriveden Kirkkolahden aluetta kehitetään nyt kovaa vauhtia. Samalla kun koirapuistolle on etsitty sopivaa paikkaa, ovat myös frisbeegolfaajat tehneet omaa suunnitelmaansa. Lajin aktiivisten harrastajien toiveena on ollut, että paikkakunnalle saataisiin myös helpompi puistorata Rovastinkankaalla olevan frisbeegolfradan lisäksi.

Nyt radalle on löydetty mahdollinen paikka Kirkkolahden eteläpuolelta. Paikan radalle on osoittanut kaupunki, ja vastikään paikkakunnalle perustettu frisbeegolfseura vie nyt hanketta eteenpäin. Tavoitteena on, että alueelle nousisi 12-väyläinen frisbeegolfrata.

Hanketta viedään eteenpäin yhteistyöllä ja avoimella meiningillä. Kaupunki tekee oman osansa päätöksenteon osalta, ja seura on luvannut ottaa vastuun radan rakentamisesta ja ylläpidosta. Seura aikoo esimerkiksi kokeilla, olisiko sillä mahdollisuuksia saada hanketta varten Leader-tukea. Se tuo mukaan vielä yhden uuden yhteistyötahon.

Avoimesta meiningistä kertoo se, että hanketta esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa, vaikka mitään pakollista syytä sen järjestämiseen ei ole. Tilaisuus pidetään 18. tammikuuta kaupungintalolla.

Kirkkolahden alueen kehittämiseen kuuluu myös yleinen puistosta huolehtiminen. Sitäkin työtä on tehty, kun muun muassa huonokuntoisia puita on jo kaadettu ja poistettu. Näyttää siis vahvasti siltä, että alueesta on muodostumassa Orivedelle hieno, uusi kiintopiste. Tätä nostetta alue on jo kauan kaivannut.

Leave a Comment