Vaalit tulevat, oletko valmis – kirjoittajien mukaan Suomi tarvitsee vakaan ja painetta kestävän presidentin

Kohta on presidentinvaalit. Kuten Olli Rehn sanoo blogissaan: ”Seuraava tasavallan presidentti aloittaa työnsä tilanteessa, jossa Suomen ulkoista mutta myös sisäistä turvallisuutta haastetaan vakavammin kuin ehkä kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen.”

Siperian karhu janoaa verta. Sen hulluus ei tunne rajoja. ”Isä Aurinkoisen” haamu nousee haudastaan ainoana tahtonaan tuhota ja alistaa kaikki muut kansat. Panrussismia!

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa paljon Suomeenkin. Se on vaikeuttanut ulkomaankauppaa ja matkailua. Se luo turvattomuutta ja vaikeuttaa kansainvälistä yhteistyötä monella tapaa.

Venäjä vaikuttaa myös Suomen sisäisiin asioihin masinoimalla turvapaikanhakijoita rajallemme. Venäjä luo järjestelmällisesti eripuraa suomalaisten keskuudessa provosoimalla sosiaalisessa mediassa vastakkainasettelua monin tavoin. Lähdekritiikki on tärkeää.

Kuten Olli Rehn sanoo blogissaan: ”Maamme sisäisen turvallisuuden suurin uhka on yhteiskunnallisen kahtiajaon kärjistyminen, josta on valitettavan monia merkkejä. Tässä tilanteessa meidän pitää huolella varjella yhteiskunnan eheyttä ja keskinäistä luottamusta.”

”Kansakunnan vahvin puolustuslinja on sen yhtenäisyys, joka perustuu ajatukseen, että ketään ei jätetä.”

”Sosiaalinen oikeudenmukaisuus väistämättä edellyttää, että säästöjen taakkaa ei sälytetä vain yksien ja samojen väestöryhmien harteille.”

Säästöjen on kohdistuttava oikeudenmukaisesti. Maaseudunkaan asukkaita ei voi jättää palvelujen ulkopuolelle, vaan Suomi on pidettävä kokonaan asuttuna. Näin Suomea on helpompi puolustaa.

Tarvitsemme vakaan ja painetta kestävän presidentin, joka uskaltaa pitää suomalaisten puolta vaikeinakin aikoina. Käykää äänestämässä.

Tuula Sivusaari ja Mikael Solala

Leave a Comment