Maaseutunuorten joulutulet syttyvät perjantaina ympäri Suomen – sellaiset voi nähdä myös lähellä Oriveden ja Jämsän rajaa

Maaseutunuoret sytyttävät perinteisiä joulutulia perjantaina. Kuva: MTK

Maaseutunuorten joulutulet syttyvät taas ympäri Suomen perjantaina 22. joulukuuta.

Joulutulia pääsee näkemään myös Oriveden seudulla. Joulutulet syttyvät perjantaina iltapäivällä myös Haukilahdentiellä aivan valtatien tuntumassa lähellä Oriveden ja Jämsän välistä kuntarajaa, joka on myös Pirkanmaan ja Keski-Suomen välinen maakuntaraja.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton tiedotteesta selviää, että joulutulilla on jo lähes kolmen vuosikymmenen mittaiset perinteet. Vuosien saatossa Etelä-Pohjanmaalla alkanut perinne on levittäytynyt ympäri maata.

Maaseutunuorten joulutulet ovat kaikkien tuottajien kiitos kuluttajille siitä, että ruokapöytään ja liiteriin valitaan kotimaista niin arkena kuin juhlana.

MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Antti Tyynelä iloitsee siitä, että maaseutunuoret ja heidän tukijoukkonsa jatkavat perinteen ylläpitämistä. Hän korostaa, että kuluttajat ovat ansainneet kiitokset tuestaan tuottajille.

– Tuottajille tämä tuki on ollut merkityksellistä erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina. Kuluttajien tekemät arjen valinnat ja heiltä saatu palaute ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Toivon sydämestäni, että saamme vielä monina tulevina vuosina sytyttää näitä valkeita, sanoo Tyynelä tiedotteessa.

Maaseutunuorten valiokunnan varapuheenjohtaja Katariina Latva puolestaan painottaa joulutulien erityistä merkitystä yhteisöllisenä tapahtumana.

– Maaseutunuorten joulutulien sytyttäminen on meille tapa valmistautua jouluun ja viettää lämminhenkinen hetki nuotion äärellä muiden maaseutunuorten kanssa. Kiireen keskellä tämä hetki on tärkeä ja lämmin, ja se antaa meille mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia, Latva toteaa tiedotteessa.

– Viime vuosina joulutulet ovat myös symboloineet toiveemme ruokarauhasta: toiveesta, että arvostaisimme yhdessä kotimaista maa- ja metsätaloutta. Ruuantuottajat ja metsänomistajat varmistavat, että meillä on aina tarjolla herkullista ruokaa ja laadukasta puutavaraa, Latva kiteyttää tiedotteessa.

Leave a Comment