OrPo sai tehdä täyden iltatyön Vampulaa vastaan ja Milka Stijepic näytti jo, mihin hänestä voi jatkossa olla, vaikka parhaimpaansa on vielä matkaa – päätuomarintuolissa istui historiallisesti oman kylän kasvatti

Jenna Ylivainio antamassa takapassia. Nelospaikalla olisi Ada Aronen ja keskellä Milla Haapaniemi, muitta osoite taitaa olla tällä kertaa kakkospaikan hyökkäys. Kuva: Niklas Rekola

Sen piti olla selkeä 3–1 voitto ainakin valmentaja Fabio Mentan suunnitelmissa, mutta täydet viisi erää sai OrPo tahkota LP-Vampulaa vastaan lauantaina kotihallissa, ennen kuin voitto heltisi tämän vuoden viimeisessä kotiottelussa erin 3–2 (21–25, 25–14, 28–26, 24–26,15–10).

Ilta oli historiallinen ainakin yhdelle perheelle. OrPon kasvatti, tuomaritehtäviin suunnannut Inka Raitala vihelsi ensimmäisen Mestaruusliigaottelunsa päätuomarina. Hermoilusta ei näkynyt jälkeäkään, eikä yleisölläkään näyttänyt jäävän mitään hampaankoloon tuomarin ratkaisuja koskien, joten Raitalan uusin avaus oli onnistunut.

Avauserää OrPo lähti viemään reippaasti ja johti alussa jo 8–2, mutta Vampula otti etumatkan kiinni ja pisteissä oltiin tasoissa tilanteessa 19–19. OrPo johtikin jo 21–19, mutta sitten sattui kotijoukkueelle harmittavasti perätysten verkkosyöttö ja verkkovirhe sekä vielä torjuttu keskihyökkäys.Erän lopussa Vampulalle onnistumisia toi erityisesti keskipelaaja Kate Brennan, ja se oli siinä.

Kakkoserän alussa epäonnea oli puolestaan Vampulalla, muun muassa pari peräkkäistä rättilyöntiä verkkoon. OrPolla taas kulki paremmin, erityisesti Jessika Mursula nousi tässä kohtaa esiin torjunnoillaan ja keskihyökkäyksillään. Niinpä OrPo lähti karkumatkalle ja jätti vieraat 14 pisteeseen. Kahville lähdettiin sillä mielellä, että tämä taitaa olla äkkiä taputeltu.

Entinen Vampulan pelaaja Vuorenmaa terävänä kolmoserän lopussa

Kolmoserää lähti kuitenkin viemään LP-Vampula, mutta tilanteessa 8–8 se saatiin tavoitettua, ja vähän matkaa edettiin tasaisesti. Vierasjoukkueen kapteeni, yleispelaaja Jovana Biberdzic nousi Vampulan kenttäpuoliskolla kuitenkin tärkeään rooliin. Hänen inhottavat sijoituksensa OrPon kenttään ja tarkasti rajalle suunnatut hyökkäyksensä toivat monta pistettä vieraille.

OrPon kenttäpuoliskolla oli lähes koko pelin ajan havaittavissa iso puute. Torjunnan takaa puuttui varmistus, ja kun torjunta saatiin puhkaistua, pallolla oli reilusti tilaa pudota kenttään. Tätä näkyi silmiinpistävän usein.

Kolmoserän loppuvaiheet olivat melkoista jännitysnäytelmää. Ensimmäisen eräpallon sai OrPo, mutta niitä riitti vielä useita, ennen kuin Teija Vuorenmaa pääsi ensi iskemään pallon viistosti Vampulan kenttään ja sitten syöttämään. Ensimmäisen syötön löi Vampula leveäksi, ja eräpallo oli Vuorenmaan ässäsyöttö osuvaan paikkaan.  Miten olisi mahtanut käydä, jos erä olisi päättynyt toisin?

Myös neljättä erää mentiin pitkälti tasatahtia, mutta viimeiset pisteet korjasi LP-Vampula jälleen pienimmällä mahdollisella erolla. Virheitä tuli puolin ja toisin.

Vastaanotossa vierasjoukkue pommitti erityisesti Ada Arosta, jota tarvittiin myös hyökkäyksissä, joten hänelle tuli hikinen ilta. Vielä eivät passit oikein löytäneet uutta serbihakkuria Milka Stijepiciä, mutta kun passi osui kohdilleen, hänen kätensä kävi kovaa ja tarkasti. Kunhan Stijepic hitsautuu vielä paremmin joukkueeseen ja oppii systeemit, hänestä on joukkueelle paljon iloa.

Joukkueen uusin jäsen, hakkuri Milka Stijepic opettelee vielä jouklkueen kuvioita. Tässä lähtee kuitenkin napakka hyökkäys korkealta kolmen metrin viivan takaa. Kuva: Niklas Rekola

Aino-Kaisa Etelä nostettiin vaihtopenkiltä vitoserään

Ratkaiseva  viides erä alkoi Jenna Ylivainion ässällä, muta erän edetessä ei hänen kakkoskosketuksensakaan tuottanut tulosta. Tilanteessa 8–9 päävalmentaja Menta teki yllättävän ratkaisun ja vaihtoi kentälle passariksi Aino-Kaisa Etelän.

Etelän syöttövuorolla OrPo saakin peräti neljä pistettä peräjälkeen todella hyvään saumaan. Hyvänä tukena hänellä oli Milla Haapaniemi, joka otti tärkeän torjuntapisteen ja pian sen jälkeen hankki OrPolle ottelupallon nelospaikan hyökkäyksellään.

Teija Vuorenmaan syöttämän ottelupallon löi pitkäksi yksi Vampulan illan tehonyrkeistä, kapteeni Biberdzic.

Joukkueiden parhaina Timo Rotonen kukitti Vampulasta yleispelaaja Cheyenne Jonesin ja kotijoukkueesta pistehain roolin ottaneen Milka Stijepicin. Tulokkaan illan numerot olivat lupauksia herättävät 24/+19. Jonesin illan pistesaalis oli 22/+12, kun Biberdzic tehtaili 25/+8.

PRO-liberona palkitaan OrPon Emilia Putkisaari, joka ei pelissä tehnyt ainuttakaan vastaanottovirhettä.

OrPon pelaajista kannattaa mainita myös Jessika Mursulan tehot 13/+9, sekä Teija Vuorenmaa 16/+10 ja Ada Aronen, 17/+6. Myös Milla Haapaniemi ylsi pisteisiin 7/+6, eikä Jenna Ylivainion saldo 10+5 ole sekään passarille huono.

OrPon päävalmentaja Fabio Menta harmitteli, ettei peli vieläkään kulkenut niin kuin pitäisi, kommunikaatiossakin on vielä parantamista.

Joulutauosta ei vielä ole tietoakaan, vaan treeniä pitää vain tiivistää. Ovathan ennen pukin tuloa vielä edessä pelit Hämeenlinnaa ja LP Viestiä vastaan vieraissa.

Liigajaoston puheenjohtaja Timo Rotonen pääsi kukitamaan joukkueidensa parhaiksi valitut Cheyenne Jonesin (vas,) ja Milka Stijepicin. Kuva: Niklas Rekola

Juttua on muokattu 10.12.2023 klo 16.15: Juttuun on korjattu viimeisen kuvan kuvatekstiin kuvaajan nimi oikeaksi. Kuvat otti Niklas Rekola.

Leave a Comment