Kirje sinulle ahdistettu ystävä

Rakas ystävä, joka olet ahdistunut ja kysyt, mistä minulle tulee apu tähän suureen ahdistukseen, jota on niin vaikea kestää?

Mitä sanoo Jumalan sana? ”Sana Jeesus Kristus on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksesi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi eli (syyttömäksi Jumalan edessä) ja suun tunnustuksella pelastutaan.”

Sanoohan Raamattu: ”Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään… Sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka Häntä avuksi huutavat. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”. (Room. 10: 8–12.) Miten siunatun yksinkertaista: avuksi huutaa – uskoa – tunnustaa!

Luonnollisesti tässä on kysymys sydämen täydellisestä antautumisesta Jumalalle, sillä Jumala etsii vilpittömyyttä. Tietousko ei tässä riitä, vaan tarvitaan Pyhän Hengen vaikuttamaa elävää uskoa.

Ja sitten tulee suun tunnustus, mikä on niin tärkeä, ettei ihminen pääse siitä eroon minkäänlaisilla tekosyillä, joita hän ehkä koettaa esittää. Hänen täytyy olla halukas vastaanottamaan uskonsa johdosta saamansa vastustus ja moitteet ja jopa hylätyksi tuleminen Jeesuksen kanssa.

Sen, joka Jeesuksen tunnustaa kaikesta vastustuksesta huolimatta ihmisten edessä, on Jeesuskin luvannut tunnustaa Isän edessä. Uskomisessa ja tunnustamisessa meidän pitäisi seurata ristin puulla riippuneen ja parannuksen tehneen ryövärin esimerkkiä, sillä hän osoitti olevansa todellinen Jeesuksen opetuslapsi.

Jeesus antaa todellisen ja kestävän rauhan sydämeen niin, että ahdistus, pelko ja tuska väistyvät. Tilalle tulee yli ymmärryksen käyvä rauha, ilo ja pelastusvarmuus ja luja luottamus Häneen, joka armossaan lahjoittaa iankaikkisen elämän Häntä seuraavalle ja Hänen ilmestymistään rakastavalle!

Roomalaiskirjeen kahdeksannen luvun jakeissa 14, 15 ja 16 sanotaan: ”Sillä kaikki, jota Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme Abba Isä! Jumalan Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.”

Kalevi K. Tuomivaara

Leave a Comment