Kuntapolitiikassa saa välillä kuohua, mutta ei liiaksi – toimintakyvytön kunnanhallitus ei ole millään tasolla hyvä asia

Juupajoen kuntapolitiikassa on edellisen vuoden aikana kuohunut. Vuosi sitten näihin aikoihin Juupajoen edellinen kunnanjohtaja Jyri Lammela ilmoitti irtisanoutuvansa tehtävästään. Julkisuuteen ei vieläkään ole kerrottu, mitkä olivat oikeat syyt irtisanoutumisen takana. Hiljaa ovat olleet niin Lammela kuin kunnan päätöksenteosta tuolloin vastuussa olleet.

Kuntalaisilla olisi kuitenkin oikeus tietää, mitä vallan kulisseissa tapahtuu. Päättäjät ovat nimittäin ennen kaikkea vastuussa kuntalaisille eli heitä äänestäneille ihmisille.

Keväällä Juupajoella tapahtui jälleen, kun kunnanvaltuuston jäsen Pekka Rae siirtyi kokoomuksen pöydän takaa perussuomalaisten riveihin.

Nyt kuhisee jälleen. Vuodesta 2012 lähtien kunnanvaltuustossa istunut Juho Eskola ilmoitti hakevansa eroa kaikista kunnallisista luottamustoimistaan. Hän toimii tällä hetkellä Juupajoen kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Eskola kertoo pyytävänsä eroa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Mielipidekirjoituksessaan hän kuitenkin kertoo, millaiseksi hän on Juupajoen kuntapolitiikan kiemuroissa tilanteensa tuntenut. Kuntalaisille kyse on avoimesta kirjeestä.

Ulkopuolelta on vaikea tulkita, mikä on ajanut kunnanhallituksen tähän tilanteeseen. Toimintakyvytön se ei vielä ole, mutta lähellä sitäkin tilannetta voidaan jo olla. Nyt onkin syytä toivoa, että tilanne kunnassa ratkeaa nopeasti.

Leave a Comment