Veroista kannattaa puhua – kyse on varoista, joilla yhteiskunnan toimintaa rahoitetaan

Verohallinto on saanut viime vuoden tuloverotuksen päätökseen. Julkisiksi henkilö- ja yhteisöverotuksen verotiedot tulivat viime viikon keskiviikkona.

Samaan aikaan verohallinto on myös tiedottanut aktiivisesti, millaisia summia se on verotuloina kerännyt. Kokonaissumma viime vuodelta oli yli 81 miljoonaa euroa. Tärkeintä tästä summasta on tietää se, että näillä euroilla rahoitetaan yhteiskunnan toimintaa.

Verotiedot kertovat hyviä uutisia. Ne muun muassa osoittavat, kuinka paikalliset ja rajojen ulkopuolellakin toimivat yritykset tuottavat seudulle yhteisöverotuottoja.

Verohallinnon tilaston mukaan Oriveden osuus yhteisöveroista oli viime vuonna lähes 2,7 miljoonaa euroa. Juupajoen osuus oli reilu 1,2 miljoonaa euroa. Maksuunpantuja kunnallisveroja Juupajoella oli puolestaan lähes 5,8 miljoonaa euroa ja Orivedellä yli 32 miljoonaa euroa.

Näistä summista kannattaa iloita. Niillä varmistetaan, että Orivedellä ja Juupajoella on hyvä elää ja yrittää myös jatkossa. Veroeuroilla muun muassa rakennetaan uutta, järjestetään palveluita ja luodaan hyvinvointia.

Menestyksestään ja onnistumisistaan myös yritysten ja niiden johdossa toimivien kannattaa iloita ja kertoa avoimesti. Hyvät asiat tuppaavat nimittäin kertaantumaan. Menestystarinoista säteilee runsaasti optimismia myös muuhun toimintaympäristöön.

Leave a Comment