Pirkanmaan kansanedustajat ryhtyvät toimeen hevostalouden perustutkinnon saamiseksi Saskylle

Sasky ei jäänyt toimetommaksi, kun opetus- ja kulttuuriministeriö ei antanut sille hevosalan koulutuksen järjestämislupaa. Kuntayhtymäjohtaja haki vetoapua Pirkanmaan kansanedustajilta.
Sasky ei jäänyt toimetommaksi, kun opetus- ja kulttuuriministeriö ei antanut sille hevosalan koulutuksen järjestämislupaa. Kuntayhtymäjohtaja haki vetoapua Pirkanmaan kansanedustajilta.

Sasky koulutuskuntayhtymän johtaja Antti Lahti tapasi tänään keskiviikkona pirkanmaalaisia kansanedustajia eduskunnassa Helsingissä. Kuntayhtymäjohtaja esitteli maakunnan lainsäätäjille Saskyn toimintaa ja koulutustarjontaa sekä valmiuksia aloittaa Osara-maaseutuyksikössä Hömeenkyrössä hevostalouden perustutkinnon mukaiset koulutukset. Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti tämän viikon maanantaina, ettei Sasky saa oikeutta käynnistää hevostalouden koulutusta.

Antti Lahti on kiitollinen pirkanmaalaisilta kansanedustajilta saamaansa myönteiseen vastaanottoon. Hänen mielestään kansanedustajat ovat faktapohjaisesti perillä siitä, miksi Sasky haluaa hevostalouden opinnot, ja miten Sasky toteuttaisi ne Osara-maaseutuyksikössä Hämeenkyrössä.

– Olen vakuuttunut, että kansanedustajat ottavat asian omakseen, ja että he vievät sitä eteenpäin.

Lahti arvelee, ettei ministeriö tehnyt kielteistä päätöstään perustuen tosiasioihin, vaan ratkaisussa on alue- ja maakuntapolitikoinnin makua.

– Korostan, että olemme tehneet perusteelliset pohjaselvitykset. Olemme kuulleet kattavasti hevosalan eri toimijoita. Pirkanmaalla hevosalalla on merkittävä rooli. Kentän terveiset ovat olleet, että ala tarvitsee korkeatasoisesti koulutettuja ammattilaisia. Heistä on jo nyt pulaa.

Kansanedustaja Jouni Ovaska (keskusta) on vakuuttunut, että Saskyn asian käsittely ei ole mennyt oikein.

– Muun muassa työelämätoimikunta puoltaa luvan myöntämistä, eli faktat ovat Isaran yksikön puolella. Kuitenkin ministeriö katsoo, ettei luvalle ole tarvetta.

– Me pirkanmaalaiset kansanedustajat ryhdymme yhdessä toimenpiteisiin luvan saamiseksi. Valmistelemme ministerille kirjallisen kysymyksen, jossa vaadimme luvan myöntämistä. Näyttää soltä, ettei asiaan ole perehdytty ministeriössä.

Ovaska korostaa, että Pirkanmaan kansanedustajat ovat yksituumaisia asiassa.

– Olemme valmiit tapaamaan ministeriä mahdollisimman pian.

Ovaska toivoo, että myös Saskyn hallitus yekee oikaisupyynnön päätöksestä.

MATTI PULKKINEN

Leave a Comment