”Vastustaja oli vielä heikompi kuin oletimme” – OrPo haki Nurmosta täyden pistepotin ja Suomen cupin puolivälierävoiton

Verkolla tarkkoina Jessika Mursula (vas,), Laura Sarajärvi ja Ada Aronen, heidän takanaan passari Jenna Ylivainio. Kuva; Terhi Uotila

OrPo kävi sunnuntai-iltana hakemassa Nurmosta täydet pisteet puolentoista tunnin uurastuksella ja tasaisen varmalla suorituksella erin 0–3 (16–25, 15/25, 11/25). Kotijoukkue JymyVolley antoi vieraille etenkin ensimmäisessä erässä siimaa lukuisilla virhesyötöillään, mutta eivät virheet suinkaan siihen loppuneet.

Kuten libero Emilia Putkisaari haastattelussa ottelun jälkeen totesi, OrPon vahvuus oli juuri tasaisuus. Pientä lisäpuhtia antoi ehkä sekin tieto, että samalla pelattiin Suomen cupin puolivälierää.

Jymyläisten otteita kuvastanee parhaiten sana ”hengetön”, jota pohjalaisnuottiset selostajat käyttivät tuon tuostakin. Vastustajan kenttäpuoliskolla tehtiin useitakin vaihtoja, esimerkiksi ulkomaalaishakkuri Jade Burse sai lopussa tehdä tilaa Aino Kantokoskelle.

OrPon kenttäpuoliskolla peliaikaa saivat kolmoserässä myös Naomi Jeger ja Laura Sarajärvi, joiden rohkeita suorituksia oli mukava katsoa.

OrPon parhaana palkittiin napakasti torjunut ja hyvin hyökännyt Jessika Mursula, tehot 11/+8, jolla oli varmasti kotikulmilta Alavudelta, 50 kilometrin päästä, hyvä fanijoukko katsomossa. JymyVolleyn parhaana palkittiin libero Veera Honkanen.

– Jessikalla olikin hyvä päivä ja paljon sukua paikalla, oli myös joukkueen johtaja Terhi Uotila havainnut.

Myös Teija Vuorenmaa oli tehokkaana, 12/+9. Ada Aronenkin hyökkäsi aktiivisesti, mutta sihti ei aivan ollut kohdallaan. JymyVolleyn pelaajat jäivät muutamaan pisteeseen ja moni miinukselle.

Vain yhden aikalisän joutui valmentaja Fabio Menta ottamaan toisen erän tilanteessa 12–20, kun JymyVolley vei neljä pistettä peräkkäin. Sen jälkeenkin kotijoukkue napsi vielä pisteitä 15:een, mutta OrPo hoiti kuitenkin sujuvasti erävoiton.

– Vastustajalla ei ollut tänään hyvä päivä, joukkue oli vielä heikpmpi heikompi kuin ajattelimme. he tekivät meille paljon ilmaisia pisteitä, eivätkä oikein päässeet vauhtiin, Uotila kuvaili ottelun luonnetta.

– Toihan tämä peli meille arvokkaita pisteitä, joita varmasti vielä tarvitaan. Sikäli tälläkin pelillä oli vaikutusta. Kasisijalle emme runkosarjassa tahtoisi päätyä, koska silloin vastaan tulee heti runkosarjan voittaja, hän jatkoi.

Ensi lauantaina OrPon vieraaksi tuleekin sitten kova joukkue, Pölkky Kuusamo, joka lauantaina peittosi kotonaan 2–0 toisen tappiottoman joukkueen LP Kangasalan.

Leave a Comment