Carp M&M remontoi entiselle koululle majoitus- ja kuntoilutilaa – ”Jos jollakulla on joku hyvä idea, niin sitä saa lähteä näissä tiloissa toteuttamaan”

Marjo Liukkonen
Entistä Karpinlahden koulua remontoidaan parhaillaan. Sinne on tulossa kuntosail, airbnb-majoitusta ja vuokrattavaa tilaa sitä tarvitseville. Marjo Liukkonen on toinen Carp M&M:in osakkaista. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Karpinlahden koulu vaihtoi omistajaa viime keväänä, kun huutokaupassa sen itselleen lunastanut Mika Liinamaa myi kiinteistön. Koulun tiloja hallinnoi nyt kesällä rekistereihin saatu yritys Carp M&M, jonka toinen osakas on Marjo Liukkonen.

– Olemme tehneet toisen henkilön kanssa osakeyhtiön. Yhtiökumppanini on ostanut kiinteistön, mutta hän haluaa pysyä nimettömänä. Minun tehtävänäni on järjestää tiloihin toimintaa, Liukkonen taustoittaa.

Keväällä esitetty yhteistyöehdotus tuli Liukkoselle yllätyksenä.

– Yhtiökumppanini toi minut koululle ja kertoi, että tänne pitäisi keksiä jotakin. Myönnän, että aluksi vähän emmin. Kiinteistöön kuuluu kuitenkin rantaa ja kun siellä kävimme, niin sain idean, että voimme hyödyntää myös luontoa. Rannasta voi lähteä vaikkapa melomaan, Liukkonen kertoo.

Liukkonen on jo aiemmin järjestänyt yhdessä Mira Luontoliikuttaa -yrityksen kanssa luontopolkutapahtumia. Niitä on pidetty myös Karpinlahden koulun lähistöllä olevalla Huppionvuorella.

– Sitä samaa voisimme tehdä tämänkin yrityksen alla ja yhteistyö jatkuisi Miran kanssa.

Yhden yön yli nukuttuaan Karpinlahden koulun konsepti alkoi olla Liukkosen mielessä valmis.

– Airbnb-majoitusta, liikuntaa ja luontoa. Siinä se on tiivistettynä, Liukkonen sanoo.

Jo keväällä koulun takana olevalle kentälle rakennettiin ulkocrosskenttä. Radalla pääsi muun muassa hakkaamaan traktorin rengasta, nousemaan aidan yli ja juoksemaan rengasradalla.

Nyt tavoitteena on saada toimintaa myös koulurakennukseen.

– Kuntosalia olemme sinne suunnitellut. Laitteet olisivat sekä majoittujien että lähistöllä asuvien käytettävissä. Saamme hyvän salin, kun yhdistämme kaksi luokkahuonetta.

Yksi luokkahuoneista jäisi sellaiseksi kuin se on ollut. Se toimisi luento- ja kokoussalina. Lisäksi sekin voisi tarvittaessa toimia myös majoitustilana.

Koulun keittiö laitettaisiin myös kuntoon, jotta majoittujilla olisi paikka, jossa he voisivat tehdä ruokaa. Varsinaiset airbnb-huoneet tulevat koulun päädyssä oleviin kahteen entiseen asuntoon.

Ihan kokonaan koulumaailmaa ei rakennuksesta haluta purkaa pois. Liukkonen on ajatellut muun muassa jättää vanhat liitu- ja tussitaulut paikoilleen.

Pohjakerroksesta löytyy myös sauna, liikuntasali ja runsaasti säilytystilaa.

– Ryhmät voivat vuokrata tiloja käyttöönsä. Muutenkin meillä on sellainen ajatusmaailma, että jos jollakulla on joku hyvä idea, niin sitä saa lähteä näissä tiloissa toteuttamaan. Jumpanpitäjät voivat siis esimerkiksi ilmoittautua.

Yhden omankin toiveensa Liukkonen haluaisi koululla toteuttaa.

– Olen aikoinani ohjannut spinningiä 15 vuotta. Liikuntasalissa olisi jo koroke valmiina, joten spinningin tänne haluaisin tuoda, Liukkonen sanoo

Leave a Comment