Grillivaunu avaa burgerimyynnin torilla – palveluihin suunnitellaan myös kotiinkuljetusta

Jafari Alireza tavoittelee sitä, että grillivaunu aloittaa toimintansa Orivedellä viimeistään joulukuussa. Yrityshankkeen valmistelut alkavat olla loppusuoralla. Kuva: Juha Jäntti

Uusi grilli- ja pikaruokayritys aloittaa toimintansa Oriveden torialueella vielä tämän vuoden puolella. Hotlandgrilli tuo paikalle grillivaunun, joka palvelee kuutena päivänä viikossa. Kaupunki on valmis vuokraamaan yrittäjälle vaunua varten kaksi toripaikkaa ensi vaiheessa kahden vuoden sopimuksella.

Vuokra-aika alkaa marraskuun alusta. Tällä hetkellä Tampereella asuva yrittäjä Jafari Alireza arvelee, että toiminta ei ehdi välttämättä alkaa vielä marraskuun aikana, mutta starttia tavoitellaan viimeistään joulukuussa.

– Kaikki alkaa olla muuten valmista, mutta grillivaunun kuntoonlaitto vaatii vielä hiukan aikaa. Muissa valmistelussa olen saanut erityisesti Oriveden kaupungilta todella hyvää palvelua hankkeen edistämiseksi, Alireza kiittää.

Tuleva yrittäjä hankki alan kokemusta Torniossa, missä hän oli työntekijänä paikallisessa grilliravintolassa. Perhe muutti hiljattain Tampereelle. Yhtenä tavoitteena oli etsiä mahdollisuuksia oman yritystoiminnan aloittamiseen.

Ei kovaa kilpailua

Selvittelyjen perusteella Orivesi vaikutti otolliselta paikkakunnalta Alirezan yritykselle. Tori sijaitsee keskeisellä paikalla, ja lähituntumassa sijaitsevat keskustan kauppapalvelut saavat ihmiset liikkeelle.

– Se oli tärkeä valintaperuste, että Orivedellä on tällä alalla vähemmän kilpailijoita kuin monella muulla paikkakunnalla.

Grillivaunut tarjontaan kuuluvat burgereiden lisäksi kebabit, salaatit ja pitaruuat. Alireza lupaa, että valikoima on jotain aivan erilaista kuin yleensä on totuttu näkemään hampurilaisravintoloissa.

– Laadukkaat ruoka-aineet ovat meillä kaiken perusta. Hampurilaissämpylät ja pihvit tulevat meille valmiina, mutta teemme kaiken muun mahdollisimman pitkälle itse, niin laajasti kuin pienen vaunut tilat antavat myöten, Alireza korostaa.

Hotlandgrilli aloittaa toimintansa kahden hengen voimin. Jafari Alirezan kanssa tehtävät jakaa hänen yrityskumppaninsa Ahmad Hussain Hussaini (kuvassa).

Ensin kokeilua pienellä riskillä

Suunnitelman mukaan grillivaunu palvelee arkisin iltakymmeneen. Perjantai- ja lauantai-illat jatkuvat seuraavan päivän puolelle aamukolmeen. Toiveissa on, että väkeä riittää viikonloppuisin myös pikkutunneilla pientä tai isompaa nälkää taltuttamaan.

Alireza huolehtii grillin toiminnasta yhdessä ystävänsä Ahmad Hussain Hussainin kanssa. Kahden hengen vahvuus on tarpeen, koska harkinnassa on luukulta myynnin lisäksi kokeilla myös kotiinkuljetuspalvelua. Tämän voisi odottaa laajentavan asiakaskuntaa.

Grillivaunu on Alirezan mukaan taloudellisesti helpompi ja riskittömämpi tapa kokeilla yrityksen liikkeellelähtöä kuin kiinteiden ravintolatilojen vuokraus. Pienimuotoinen aloitus vaatii vähemmän pääomaa.

– On vaikeaa ennustaa, miten paljon saamme asiakkaita, ja miten hyvin toiminta kannattaa. Ensimmäinen vuosi kertoo paljon, ja suunnittelemme jatkoa sen mukaisesti. Jos asiakkaita riittää hyvin, jossain vaiheessa voi olla mahdollista vuokrata tilat ja perustaa grilliravintola. Mutta siihen on vielä matkaa, Alireza arvioi.

Leave a Comment