Oikaisu: Väärä luku kunnan sakkomaksuista

Keskiviikkona 24.10.2023 ilmestyneessä Oriveden Sanomissa oli sivun 3 jutussa Juupajoen valinnasta työllisyysalueeksi virhe kohdassa, jossa viitattiin kuntien niin sanottuihin sakkomaksuihin eli kunnan osuuksiin pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuissa ja niiden aikarajoihin.

Valtuustossa Eveliina Helpiölä sanoi aivan oikein, että kunta maksaa sakkomaksua 300 työmarkkinatukipäivän jälkeen ja korotettua sakkomaksua 1 000 päivän jälkeen. Virhe tuli kirjoitusvaiheessa. Paperilehden jutussa luki virheellisesti, että sakkomaksua kunnalta alkaisi mennä vasta 700 työmarkkinatukipäivän jälkeen. Verkkojutussa päivien määrä on korjattu oikeaksi.

Jatkossa kuntaosuus, jonka nimikin muuttuu sakkomaksusta kannustemaksuksi, alkaa mennä jo 100 työttömyyspäivn jälkeen. Tarkoituksena on motivoida kuntia työllistämään työttömiä lisämaksuilta säästyäkseen.

Ajanjakson lyheneminen merkittävästi ja siitä todennäköisesti aiheutuva kannustemaksujen lisääntyminen kuitenkin luvataan kompensoida kunnille valtionosuuksissa.

Leave a Comment