50 vuotta sitten: Oriveden Yrittäjänaiset ovat toimineet 20 vuotta

vanha vuosikerta, yrittäjänaiset
Nykyinen johtokunta: vas. Ulla Uitti, Lilja Lehtimäki, Hely Westman, Sinikka Juvonen, Maila Sistonen ja Marja-Liisa Ahlstén.

Oriveden Yrittäjänaiset perustettiin syyskuussa 1953. Perustava kokous pidettiin pari vuotta aiemmin perustetun Oriveden Yksityisyrittäjäin puheenjohtajan liikkeenharjoittaja Eljas ja Aune Lahtisen aloitteesta. Kokouspaikkana oli Oriveden Pukimo. – Kahden vuosikymmenen taivalta ja toimintaa muisteltiin, Paula Arosen kotona vietetyssä yrittäjäillassa 10.10.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Oriveden Yrittäjänaisten puheenjohtajaksi valittiin perustavassa kokouksessa Alma Jaakkola ja sihteeri-rahastonhoitajaksi Kaisa Korri.

Yhdistyksen toiminta käynnistyi varsinaisesti alkuvuodesta 1954. Yrittäjänaiset ovat toimineet veljesjärjestön, Yrittäjien tukena ja toiminnan täydentäjinä. Yrittäjäjuhlien järjestäminen yhdessä Yksityisyrittäjien kanssa yrittäjäviikolla, lastenjuhlat elokuvineen, vanhainkodin vanhusten muistamiset kahvitarjoiluineen, lahjoitukset ja hyväntekeväisyys ovat vuosien varrella muodostaneet toiminnan rungon.

Teatteri- ym. retkiä on tehty ja toimintaan tarvittavia varoja on kartutettu ompeluseura- ja myyjäistoiminnalla. Myös ajankohtaisia ammattiasioita on pohdittu ja eri ammetteihin on tutustuttu myös jäsenkunnan piirissä.

vanha vuosikerta, yrittäjänaiset
Perustajajäsenistä oli mukana Elma Westling, Aino Salpiola, Elsa Laakso, Lempi Järveläinen, Mirja Hirvonen ja Kaisa Korri.

Edellämainittujen lisäksi ovat Yrittäjänaisten puuha- ja johtohenkilöihin kuuluneet matkan varrella mm. rouvat Patronen, Hilma Linden, Lea Koltta, Senja Sierilä, Lempi Järveläinen, Elsa Laakso, Raija Järvi, Pirkko Rantala ja Paula Aronen. Nykyisen johtokunnan puheenjohtaja on Sinikka Juvonen, varapuheenjohtaja Ulla Uitti, sihteeri Maila Sistonen, rahastonhoitaja Marja-Liisa Ahlsten, Lilja Lehtimäki ja Hely Westman.

Yrittäjänaisille esitti merkkipäivänä onnittelunsa mm. Oriveden Yksityisyrittäjät. Kukkaistervehdyksen toi Yksityisyrittäjäin puheenjohtaja Kalervo Juvonen.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 18.10.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment