Tuiskun miehille tappio Tampereelta – sarjan kärkipaikan valtaaminen vaatii nyt aikamoista onnea

Oriveden Tuiskun miesten matka Tampereelle TAS:in vieraaksi päättyi tappioon. Perjantaina pelatussa ottelussa kotijoukkue oli orivesiläisiä parempi lukemin 0–2.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa kesäkuussa Tuisku oli niukasti TAS:ia parempi. Tuolloin Tuisku voitti ottelun 4–3.

Lue myös: Oriveden Tuisku otti jo kolmannen voiton putkeen – nyt joutui taipumaan TAS

Tappio oli Tuiskulle syyskauden ensimmäinen. Heinäkuun lopusta lähtien Tuiskun miehet olivat taituroineet vain voittoja tai tasapelejä. Voitettuja otteluita tuli kuusi, tasapelejä kaksi ja pisteittä Tuisku jäi perjantaisessa vierasottelussa ensimmäisen kerran syyskaudella.

Tuisku pääsi lähtemään vierasotteluun voittamisen maku mielessään. Miesten joukkue nimittäin päihitti edellisessä ottelussa 17. syyskuuta Orivedelle vieraaksi tulleen Urjalan Palloseuran 3–2.

Ottelussa Eino Koho teki Tuiskulle ensimmäisen maalin jo kuudennella peliminuutilla. Urjala helpotti kotijoukkueen tilannetta tekemällä 36. minuutilla oman maalin.

Urjalan Johannes Vehmaa onnistui 46. minuutilla ja kavensi tilanteeksi 2–1. Seuraavat maalit nähtiin vasta ottelun loppuminuuteilla, kun Tuiskun Santeri Pitkäkoski teki maalin 84. minuutilla ja Urjalan Saku Vesala vielä ottelun lisäminuuteilla.

Nyt vaaditaan jo tuuria

Tappio TAS:ille tarkoitti Tuiskulle tärkeiden kolmen sarjapisteen menettämistä. Tuisku on ollut tiiviisti mukana sarjan kärkikamppailussa, mutta häviön myötä ykköspaikalle pääseminen vaikeutui huomattavasti.

Sarjan kärkipaikkaa pitää nimittäin TPV/2, jolla on kasassa 47 pistettä. Tuiskulla pisteitä on nyt 41.

Kärkisijalle nouseminen vaatiikin nyt runsaasti apuja muilta joukkueilta, sillä Tuiskulla on jäljellä enää kaksi sarjaottelua. Ne voittamalla joukkue voisi kerätä vielä kuusi sarjapistettä lisää, mutta tällöinkin se pääsisi vasta tasapisteisiin TPV/2:n kanssa, jos TPV omat kaksi jäljellä olevaa otteluaan häviäisi.

Kimurantiksi tilanteen tekee se, että myös kahdella muulla Tuiskun edellä sarjataulukossa olevalla joukkueella on vielä kaksi ottelukierrosta jäljellä.

Tuiskun edellä kolmantena on FC Lasten 42 sarjapisteellä ja toista paikkaa pitää Fish United 44 pisteellä.

Oriveden Tuisku kohtaa vielä Vesilahden Visan torstaina 28. syyskuuta ja FC Lastenin 8. lokakuuta. Visan Tuisku on tällä kaudella jo kertaalleen voittanut, FC Lastenia vastaan pelatun ottelun Tuisku puolestaan hävisi.

Leave a Comment