Minna Koskela debytoi Tampereella – Hyacinth Bucketin elinvoimaisuus kiehtoo näyttelijää

Hyacinth Bucket (Minna Koskela) pääsee perjantai-illasta (15.9.) lähtien vauhtiin Komediateatterissa. Menossa ovat mukana lisäksi Onslow (Aku Sajakorpi), Elizabeth (Merja Koivula), Emmet (Jari Ahola), herra Milson (Jere Riihinen ja Daisy (Leena Rousti). (Kuva: Matti Pulkkinen)
Hyacinth Bucket (Minna Koskela) pääsee perjantai-illasta (15.9.) lähtien vauhtiin Komediateatterissa. Menossa ovat mukana lisäksi Onslow (Aku Sajakorpi), Elizabeth (Merja Koivula), Emmet (Jari Ahola), herra Milson (Jere Riihinen ja Daisy (Leena Rousti). (Kuva: Matti Pulkkinen)

Tampereen Komediateatteri tietää, mikä villitsee suuren yleisön. Syyskauden valtava katsojamagneetti on Roy Clarken Pokka pitää. Näytökset täyttyvät sitä mukaa, kun niitä saadaan lisää. Hyacinth Bucketin roolissa nähdään Minna Koskela, joka tekee nyt debyyttinsä teatterin pääkaupungissa.

Komediateatteri esitti katkelman Minna Koskelan tähdittämästä Pokka pitää -komediasta median edustajille. Jo pieni kurkistus hyvää kyytiä kypsyvään esitykseen osoitti, että koko tiimi on löytänyt Roy Clarken luoman ainutlaatuisen hengen. Luvassa on aimo pamaus aitoa brittiläistä huumoria.

Minna Koskela vakuuttaa näyttelijäntyöllään välittömästi näyttämölle lehahtaessaan olevansa viimeistä soluaan myöten puhdasverinen Hyacinth Bucket. Me muistamme Patricia Routledgen, joka antoi kasvot tälle yläluokkaisuutta janoavalle ladylle.

– Kun aikoinaan katsoin Pokka pitää -sarjaa televisiosta, innostuin heti tuotannosta. Päähenkilö Hyacinth Bucket vei minut oitis mukaansa, Koskela sanoo.

Koskelalle Hyacinth Bucketin rooli onkin jo tuttu. Hän teki sen ensimmäisen kerran Imatran kesäteatterissa kaksi vuotta sitten. Sielläkin ohjaajana oli Timo Rissanen. Hän halusi, että Koskela on päätehtävässä Tampereen Komediateatterinkin toteutuksessa.

Koskela tietää syyn, miksi Pokka pitää on suvereeni menestys eri puolilla maailmaa.

– Roy Clarke on taitava kirjoittaja. Käsikirjoitus on runsaudessaan mahtavan monipuolinen. Herkullinen.

Koskela ilmoittautuu lisäksi brittikomedian vankkumattomaksi kannattajaksi.

Clarken käsikirjoituksen on suomentanut Joel Elstelä, pitkäaikainen Tampereen Komediateatterin ammattilainen.

”Elinvoima ja ketteryys puhuttelevat”

Patricia Routledge teki Hyacinth Bucketista maailmaa puhuttelevan hahmon. Minna Koskelaa roolihahmossa kiinnostaa ja puhuttelee hänen suurenmoinen elinvoimansa.

– Bucket ei ole luovuttajatyyppi. Hän on verraton vastoinkäymisien voittaja. Halu ja tarve olla herrasnainen on sisäsyntyinen. Bucket hakee arvoista paikkaansa yhteiskunnassa. Keinot ovat moninaiset, monesta täysin naurettavat. Luovuttamattomuus on Hyacintin tavaramerkki, Koskela kuvailee.

Koskela kertoo, ettei hän kopioi Routledgen esittää Bucketia.

– Käsikirjoitukseen kuvattu hahmo työstyy ajatuksissani. Hahmon energisyys ja ketteryys haastavat näyttelijää.

Koskela on vakuuttunut siitä, että Hyacinth Bucketiin liittyy hyvin paljon vilpitöntä hauskuutta.

– Maailmassa on tällä hetkellä kovin paljon vaikeita asioita, jotka mietityttävät ihmisiä. Sota riehuu Euroopassa. Ilmastonmuutoksen synnyttämät luonnononnettomuudet piinaavat eri puolilla maailmaa. Pokka pitää tarjoaa hetken olla muissa ajatuksissa, toisenlaisissa maailmoissa.

Hyacinth haluaa näytelmäkerhoon

Tampereen Komediateatterin nähdään, miten Hyacinth saa selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa, ja yksi mielenkiintoisista rooleista olisi vapaana. Tähän rooliin Hyacinth pitää itseään täydellisenä ja saapuu paikalle suorastaan pyörremyrskyn lailla. Tilanteeseen tulee kuitenkin mutkia, kun Emmet on tarjouksesta kauhuissaan sisarensa Elisabethin kanssa. Kun soppaan pistävät lusikkansa vielä Hyacinthin värikylläiset sisarukset Rose ja Daisy sekä karskin hurmaava Onslow, alkaa teatterissa paikat toden teolla kuumentua, kun lady of the house pääsee diivailemaan. Päivä muodostuu kaaokseksi. Mutta julkisivu pidetään kunnossa viimeiseen saakka.

Rooleissa ovat Minna Koskelan lisäksi Jari Ahola, Hanna Gibson, Merja Koivula, Jere Riihinen, Leena Rousti ja Aku Sajakorpi.

MATTI PULKKINEN

Leave a Comment