Yrittäjä on juhlapäivänsä ansainnut – viime viikolla vietetty hemmottelupäivä oli Tredun opiskelijoilta kaunis kiitos

Viime viikolla vietettiin yrittäjänpäivää. Se näkyi muun muassa Orivedellä, kun Tredun liiketoiminnan opiskelijat järjestivät yrittäjille torstaina hemmottelupäivän, jossa he saivat muun muassa pesettää autonsa veloituksetta. Samalla yrittäjillä oli mahdollisuus tutustua Tredun autoalan toimipisteeseen ja verkostoitua muiden yrittäjien sekä Tredun väen kanssa.

Idea oli upea, vaikka yrittäjistä lopulta vain harva oli ennättänyt oman työpäivänsä aikana tapahtumassa piipahtamaan. Tapahtuman järjestämisen lisäksi opiskelijat olivat käyneet haastattelemassa myös paikallisia yrittäjiä. Oman yrittäjätarinansa pääsivät Tredun Instagramissa viikon aikana kertomaan muun muassa Hoidogkin Tiina Jaakkola ja Apupapun Jussi Lietsala.

Yrittäjyyden juhlistamisen lisäksi torstaista tapahtumaa saattoi pitää opiskelijoiden kiitoksena paikallisille yrittäjille. Ammatillisessa koulutuksessa työssäoppimisella on nimittäin iso rooli. Luokkahuoneiden sijaan alan käytäntöjä opetellaan oikeissa ympäristöissä työpaikoilla. Paikkakunnan yrittäjistä moni onkin tehnyt osansa siinä, että ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat edenneet opinnoissaan ja kartuttaneet tärkeitä taitoja.

Yrittäjänpäivän aikana myös yrittäjäyhdistykset nostivat esiin paikallisen yrittäjyyden merkitystä etenkin sosiaalisen median kanavissaan. Materiaaleissa kehotettiin käymään ostoksilla lähiyrittäjän luona ja suosittelemaan omia lähiseudun suosikkiyrityksiä muille. Tätä toimintaa ei kannata jättää vain yrittäjyyden teemaviikoille. Tukea heille on syytä antaa ympäri vuoden.

Leave a Comment