Otatko haasteen vastaan? – suositaan reilusti ja röyhkeästi oman kylän yrittäjiä

Uuden yrityksen perustaminen on suurta rohkeutta vaativa päätös toiminnasta vastuun ottaville henkilöille. Vaikka yrittäjä olisi tehnyt kotiläksynsä hyvin ja huomioinut riskit, ei menestyminen ole aina taattua. Muuttuvia ja toimintaan vaikuttavia tekijöitä maailmassa on paljon, ja kaikkiin niihin varautuminen on hankalaa.

Yhtä rohkeaa yrittäjältä on uskaltaa sanoa, että nyt tämä riittää. Tällaisen päätöksen teki äskettäin Lounaskahvila Tuikkeen yrittäjä Heini Holm. Lehdelle antamassaan haastattelussa Holm kertoo, että toiminnan kulut nousivat suuremmiksi kuin tulot ja tappiolla lounaskahvilaa ei voi pyörittää.

Oli toimiala mikä tahansa, on yrittäjyydessä kyse asiakkuuksien saamisessa ja niiden hoitamisessa. Tämä ketju on yleensä yhtä vahva kuin sen lenkit. Jos asiakkaalla ovat rahat tiukassa, heijastuu se myös palvelun tarjoajaan. Tuttua nimittäin lienee monelle nyt se, että kohonneiden kustannusten vuoksi maksukyky voi monelle olla paljon vaikeampaa kuin aiemmin.

Ostovoiman heikentyessä kuluttajat myös miettivät tarkemmin, mihin he rahojaan käyttävät. Paikallisen elinvoiman kannalta olisi tärkeää, että mahdollisimman monella eurolla tuettaisiin nyt oman alueen yrittäjiä ja palveluntarjoajia. Olisiko tässä sopiva haaste meille kaikille: jos jotain aion hankkia, niin pyrin tekemään sen omasta kunnasta.

Leave a Comment