Oriveden paikallisravit ravataan lauantaina Mäntän raviradalla – niiden järjestäminen on Oriveden hevosjalostus- ja raviseuralle nyt entistä tärkeämpää, kun Orivesi on kuningaskunta

Siiri Mäkinen nähdään ohjastajana Oriveden paikallisraveissa Mäntässä. Kuvassa hänen kanssaan tamma Wera Winner. Arkistokuva: Aura Muurimäki

Oriveden hevosjalostus- ja raviseura järjestää perinteiset Oriveden paikallisravit huomenna Mäntän raviradalla.

– Ohjelmassa on kuusi hevoslähtöä ja ponilähtö, kertoo seuran sihteeri Elina Syrjä uunituoretta raviohjelmaa selatessaan.

Syrjä kertoo, että hevosia saatiin tänä vuonna mukaan niukasti.

– Periaatteessa seitsemän lähtöä oli tavoitteena, mutta kuusi saatiin, kuten viime vuonnakin. Mutta ihan tyytyväisiä olemme näinkin. Nämä ovat sellaiset pienet, kompaktit ravit, hän kuvailee.

Syrjä kertoo, että paikalle tulevien hevosten määrään on todennäköisesti vaikuttanut samana viikonloppuna Turussa järjestettävät Ponikuninkuusravit. Lisäksi Kokemäellä on kylmäverisille ravit sunnuntaina.

– Ponit ja kylmäveriset suomenhevoset jäivät vähiin, mutta lämminverisiä on hyvin. Samoin Haista hevonen -paikallisravicupin osakilpailuun tulee hyvin osallistujia, hän kiteyttää.

Järjestelyt jo rutiinilla

Järjestelytkin sujuvat Syrjän mukaan jo rutiinilla. Ainoastaan se harmittaa, että ravit joudutaan järjestämään Mäntän raviradalla, koska Orivedeltä ei paikkaa raveille löydy.

Oriveden paikallisravien järjestäminen on seuralle kunnia-asia, etenkin nyt kun Parvelan Retun Kuninkuusravivoiton myötä Syrjä kutsuu Orivettä kuningaskunnaksi. Seura haluaa olla osaltaan mukana ravihypetyksessä. Ravipäivän päätteeksi Oriveden hevosjalostus- ja raviseuran väkikin suuntaan Rönniin Retun kunkkarijuhliin.

Lue myös: Parvelan Retu otti ravikuninkuuden vaikeuksien jälkeen huikealla erolla seuraaviin – päätösmatka oli Retun vakuuttava soolojuoksu: ”Kannatti tehdä ne talven treenilenkit”, tuumasi valmentaja Petri Laine tuoreeltaan seppelöinnin ilonhuumassa

Lue myös: Parvelan Retun ylivoima päätösmatkalla ei jättänyt jossiteltavaa – ravikuningas saa nyt muuten tovin lomailla, mutta tammoille lähtee kaiken aikaa viemisiä

– Meille on kunnia-asia järjestää nämä ravit. Meillä on myös uskollisia tukijoita, joiden ansioista se on mahdollista, Syrjä kiittelee.

Viikonlopun sääennusteiden myötä paikalle odotetaan mukavasti katsojia.

– Ulkotapahtuma on aina sään armoilla, ja sateen sattuessa sateessa, mutta nyt hyvän sään myötä odotamme katsojia paikalle.

Kotikylän hevosia myös mukana

Paikallistakin väriä raviradalla nähdään.

– Meidän puheenjohtajamme Kari Berggrenin Primason kilpailee yhdessä lähdössä. Mukana on myös Mari Salmisen Caper Caillie Cock, joka on kuulemma suomeksi Ukkometso. Juupajoelta mukana on Matti Salomaan Sunny Flame, Elina Syrjä selvittää.

Ohjastajana radalla nähdään juupajokelainen Siiri Mäkinen. Hän hyppää äänekoskelaisen Pauliina Moision hevosen rattaille.

Lue myös: Siiri Mäkisen tavoitteet korkealla – haaveena saada raviurheilusta ja valmennuksesta elämänura

Leave a Comment