Ampumarataviikkoa vietetään Loilon ampumaradalla koko ensi viikko – eri iltoina voi kokeilla tähtäämistä niin kiinteään kuin liikkuvaankin maaliin

Oriveden Loilossa on paikallinen toimiva, aktiivinen ampumarata. Nyt siellä toimivat aktiivit tiedottavat, että ensi viikko on nimetty ampumarataviikoksi, jolloin myös uudet lajista kiinnostuneet voivat alkuillasta lähtien vierailla Loilon ampumaradalla ja kokeilla eri ampumaurheilulajeja.

Tapahtuman järjestäjien tiedotteen mukaan radalla pidetään viikko-ohjelman mukaisesti arkipäivisin ohjattuja erilaisia ampumaurheiluun, metsästysharrastukseen ja reserviläistoimintaan liittyviä harjoituksia. Viikonloppuisin radalla on eri toimijoiden kilpailuja ja ampumakokeita.

Oriveden kaupunki on avustanut rataa ylläpitävää Ratatoimikuntaa säännöllisesti vuosittaisilla avustuksilla. Ratatoimikunnan mukaan rata onkin nyt hyvässä kunnossa, ja siellä järjestetään säännöllisesti kotimaisia ja kansainvälisiä kilpailuja.

Tiedotteessa kerrotaan, että radan skeet-haulikkoammunnan laitteet uusittiin pari vuotta sitten. Loilon rata tarjoaa nyt hyvät olosuhteet myös skeet-ammunnan harjoitteluun.

Rataa ylläpitävät Oriveden Metsästysseura ry. ja Oriveden Ampujat ry. Radan käyttöoikeus on lisäksi Oriveden reserviläiset ry:llä ja Oriveden Reservinupseerikerho ry:llä.

Rataa vuokrataan myös ulkopuolisille.

Mustaruuti palaa ja paukkuu Loilon radalla ampumaviikon jälkeen mustaruudin SM-kilpailuissa kesä-heinäkuun vaihteessa perjantaista sunnuntaihin.

Lähes kaikki viralliset kilpailulajit ammutaan kyseisen viikonlopun aikana.

Orivedellä on pitkät perinteet mustaruutiammunnan kisojen pitopaikkana.

Kisajärjestäjien tiedotteen mukaan Loilossa on pidetty ensimmäiset mustaruudin SM-kilpailut yli 40 vuotta sitten. Pohjoismaiset mustaruutikilpailut on ammuttu säännöllisesti neljän vuoden välein Loilon radalla.

Ampumarataviikolla tutustumaan tulevia tapahtuman järjestäjät neuvovat ottamaan mukaan kuulosuojaimet, jos sellaiset omistaa.

Kuulosuojaimia on tarjolla lainaksi radalla rajoitetusti. Korvatulppia riittänee kaikille, järjestäjät kertovat tiedotteessaan.

Alle 16-vuotias, joka haluaa kokeilla ampumista, tarvitsee mukaan joko vanhempansa tai holhoojansa tai heiltä kirjallisen suostumuksen nuoren ampumakokeiluun.

Ampumarataviikko

  • maanantaina tutustuminen 25 m pistoolilajeihin
  • tiistaina skeet-harjoitukset
  • keskiviikkona liikkuvan maalin eli juoksevan hirven ammuntaharjoitus
  • torstaina sovellettu reserviläisammunta eli SRA.
  • perjantaina metsästys-trap ja trap-ammunnat.
  • lauantaina mahdollisuus tutustua reserviläisammuntoihin ja niissä käytettävään kalustoon.

Leave a Comment