50 vuotta sitten: Oriveden Opiston työkausi päättyi

Vanha vuosikerta.
Oriveden Opiston 65. työkausi päättyi päätösjuhlaan.

Oriveden Opiston työkausi päättyi perjantaina 11.5. perinteisin menoin. Päätösjuhlassa sai todistuksen 153 opistolaista talvikauden aherruksestaan. Näistä 101 oli kansankorkeakoulun kurssien oppilaita. Kansanopistonkurssilla sai todistuksen 52 opiskelijaa.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Alkuhartauspuheessaan rovasti Jalmari Aarnio totesi, että erityisesti sisäoppilaitoksessa on oppilaiden ja opettajien puhallettava yhteen hiileen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Nykynuori tietää ja tuntee kilpailun ankaruuden jo opiskeluvaiheessa. Kilpailun keskelläkin rovasti Aarnio kehotti nuoria etsimään elämässään ja elämäntehtävässään ihmisiä ja pyrkimään palvelemaan lähimmäistään.

Opiston johtokunnan ja KVSn tervehdyksen toi päätösjuhlaan fil.lis. Aarne Laurila. Puuhenvuorossaan fil.lis. Laurila käsitteli Euroopan yhdentymistä ja Suomessa pidettävää turvallisuuskongressia. Kasvava taloudellinen yhteistyö ja kulttuurivaihto sekä muu kanssakäyminen yhdentää Eurooppaa. Näkymät yhtenäisemmän ja turvallisemman Euroopan luomiseksi ovat nyt hyvät. Nuorisolla on tärkeä tehtävä tällä saralla. Turvallisuuskongressin saaminen Suomeen on suuri tunnustus meidän aktiiviselle ja rakentavalle ulkopolitiikallemme, sanoi lis. Laurila.

Opiskelijoiden puheenvuoron käytti opiskelijakunnan puheenjohtaja Aarto Mäkinen. Todistukset ja stipendit jakoivat vt. rehtori Osmo Vuorenoja ja vararehtori Suoma Parkkulainen. Päätöstilaisuuden musiikkiohjelmasta vastasi Opiston kuoro Jukka Kankaisen johdolla. Tämänkertainen opiskelijain opintoretki suuntautuu Moskovaan.

Oriveden Opiston stipendit 1973:

  1. Oriveden Lions Clubin stipendi Oriveden seudulta kotoisin olevalle opiskelijalle jatko-opintojen rahoittamiseksi: kansankorkeakoulun opiskelija Pirkko Kaivos.
  2. Niilo Liakan rahaston stipendi: kansankorkeakoulun opiskelija Juhani Korpi.
  3. neuvos Martti Mikkolan stipendi orivesiläiselle opiskelijalle: Kansankorkeakoulun opiskelija Marketta Niittymäki.
  4. Oriveden Opiston Toveriliitto ry:n stipendi: kansankorkeakoulun opiskelija Aarto Mäkinen
  5. Opiston opiskelijakunnan 1970–71 stipendit: kansankorkeakoulun opiskelija Onneli Väck ja kansanopiston opiskelija Kaarina Luodelahti.
  6. KVS:n kirjeopiston stipendit: kansanopiston opiskelijat Pekka Lahti ja Kari Saari, kansankorkeakoulun opiskelijat Anneli Alanko, Kaija Hirvonen, Pirkko Voltti.
  7. Opiston stipendi (parhaan todistuksen saajalle) kansankorkeakoulun opiskelija Pauli Huovinen.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 17.5.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment