Ketä äänestää näissä vaaleissa

Nyt kun virallinen vaalipäivä lähestyy ja ehdokkaiden vaalikiertueet käyvät kuumimmillaan, on ihmisillä hyvä mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin ja esittää kysymyksiä ehdokkaiden kannoista eri asioihin.

Omalle kohdalleni on aina välillä tullut tilanne, jossa monipuolisen keskustelun jälkeen minulle todetaan ”Olet hyvä tyyppi ja olen samaa mieltä kanssasi näistä asioista, mutta en oikein voisi sinua äänestää puoluetaustasi takia”. Tämä toistuu turhan usein ja välillä tuntuu, että tämän sanojalle tulee oikeasti paha olo, kun hän haluaisi äänestää, mutta periaatteen takia ei kuitenkaan sitten voi niin tehdä.

Mielestäni päättäviin tehtäviin valitaan yksilöitä, ihmisiä jotka saavat vietyä asioita eteenpäin ja joiden arvomaailma sekä tavoitteet kohtaavat äänestäjänsä kanssa. Asiat eivät ole niin mustavalkoisia, kuin ne monesti eri puolueiden kannalta esitetään.

Hyvänä esimerkkinä tulee ihmisiltä välillä vastaan ajatus, että kun olen perussuomalainen niin en välittäisi luonnosta ja sen saastumisesta. Tämähän on täysin päinvastoin, olen luontoihminen ja nautin luonnosta sekä siellä liikkumisesta kaikkina vuodenaikoina.

Useimmilla suomalaisilla on luontoon vahva yhteys ja tietenkin luonnon saastuminen huolestuttaa. Meidän tulee myös jatkossa pitää hyvää huolta ympäristöstämme, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia luonnon moninaisesta tarjonnasta. Rajat ja järki tulee kuitenkin olla joka asiassa, nykyisen kaltainen ilmastohypetys ja koko maailman parantaminen pienen Suomen toimesta ei johda muuhun, kuin Suomen ja suomalaisten elämän ja hyvinvoinnin kurjistumiseen.

Vain yhteistyöllä ja toisenlaisia mielipiteitäkin kuuntelemalla saamme vietyä tärkeitä asioita eteenpäin. Äänestäjien kannattaa myös näitä asioita pohtia eri näkökulmista ja valittujen päättäjien taas tulee pitää tämä mielessä neuvotellessaan ja tehdessään tulevaisuuteemme vaikuttavia päätöksiä. Vaalien jälkeen koittaa kuitenkin taas arki ja maamme asioita tulee viedä yhteisymmärryksessä eteenpäin, nautitaan nyt täysin rinnoin tulevasta keväästä ja luonnon kauneudesta.

Jani Saikkonen (ps.)
eduskuntavaaliehdokas
Lempäälä

Leave a Comment