OrPon Roosa Teho hiihti Hopeasompa-kisoissa 20:n joukkoon – kolmen kilometrin perinteisen kisaan osallistui 112 hiihtäjää

Oriveden Ponnistuksen Roosa Teho hiihti hienosti 16. sijalle lauantaina Hopeasompa-kisoissa N13-sarjan kolmen kilometrin perinteisellä matkalla.

Lue myös: Osallistumisinto hiihtokisoihin kasvanut, Minivalkut treenaavat nyt toista talvea – tulevana viikonloppuna OrPosta lähdetään ensimmäisen kerran vuosikausiin Hopeasompahiihtoihin

Tehon loppuaika oli 11.55,6. Hän jäi kisan voittaneesta Lahden Hiihtoseuran Ella Lehtisuosta 46,5 sekuntia. Lehtisuon loppuaika oli 11.09,1.

Hopeaa kisassa otti Haapaveden Urheilijoiden Martta Pekkala, joka jäi Lehtisuosta vajaan viisi sekuntia. Kolmas oli Lappeen Riennon Kristiina Rinta-Jaskari, jolle eroa ykkössijaan kertyi 6,4 sekuntia.

Roosa Teho jäi vain kolme sekuntia kisan 13. sijasta. Kymmenenteen sijaan eroa kertyi jo lähes 20 sekuntia.

Oriveden Ponnistuksella oli kisassa myös toinen edustaja, Amanda Onnela. Hän hiihti 58. sijalle ajalla 12.56,4.

Kisaan osallistui yhteensä 112 hiihtäjää.

Edustus myös perjantain sprintissä

Amanda Onnela osallistui jo perjantaina vapaan tyylin sprinttihiihtoon.

N14-sarjassa sprintin pituus oli kilometri ja Onnela hiihti sen aikaan 2.35,93. Hän jäi karsinnan ykköseksi hiihtäneestä Hämeenlinnan Hiihtoseuran Venla Mennalasta 25,14 sekuntia.

Onnelan aika sprintin karsinnassa riitti sijaan 59 ja se oli myös hänen lopullinen sijoituksensa. Sprintin karsinnassa oli mukana kaiken kaikkiaan 147 hiihtäjää.

Erävaiheeseen karsinnasta eteni 30 hiihtäjää. Erävaiheesta Onnela jäi reilun viisi sekuntia. Viimeisen erävaiheen paikan Lappeen Riennon Kristiina Rinta-Jaskari ajalla 2.30,61.

Sprintin voiton vei jo karsinnassa nopeimmin hiihtänyt Venla Mennala. Hän hiihti finaalissa ajan 2.07,78. Toiseksi tuli Joensuun Katajan Lotta Peltola ajalla 2.12,67.

Sunnuntaina edessä on viestit. Ne hiihdetään vapaalla tyylillä. Oriveden Ponnistuksen N14-sarjan viestijoukkueessa hiihtävät Onnelan lisäksi 12-vuotiaat Elli Leppä ja Emmi Hämäläinen.

Hopeasompa-kisat on valtakunnallinen kilpailu, johon osallistuvat ikäluokkansa parhaat hiihtäjät. Kisat pidetään Lahdessa.