Loppu oli kuin olikin onnellinen! – Fortunan edustus väänsi voiton väkisin viime sekunneilla

Fortuna, Ville Leskelä
Ville Leskelä kuittasi lauantain ottelusta ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon. Palkintoa jakamassa otteluisäntä Oriveden Kumikorjaamon puolesta Fortunan juniorit Jaajo Saarinen (vas.), Eemil Pasuri ja Jerkka Saarinen. Kuva: Juha Itkonen

Fortunan edustus tarjosi lauantai-iltana Oriveden jäähalliin saapuneille katsojille melkoisen jännitysnäytöksen III-divisioonan 2. lohkon ottelussa tamperelaista JäHiä vastaan.

Kuten hyvän tarinan rakenteeseen kuuluu, ensin on kaikki hyvin, sitten alkaa näyttää pahalta, mutta loppu on onnellinen.

– Meni tosiaankin todella tiukalle! Peli oli ailahtelevaa, vaikka kuitenkin oltiin potku edellä vastustajaa. Oli hieman semmoista koheltamista vailla ajatusta. Pakko tarve voittaa taisi viedä pelin rakentamisen ajatukset muualle, totesi Fortunan vastuuvalmentaja Janne Saarinen.

Fortuna aloitti ottelun pelaamalla pitkään alivoimalla. Kesken alivoiman se kuitenkin siirtyi 1–0 johtoon, kun Joel Ranta-aho vapautti vasta 16-vuotiaan Akseli Oksasen läpiajoon, joka hassutti JäHin maalivahdin Jukka Hyllin.

JäHi kuitenkin myllytti Fortunan maalia ahkerasti ja tulosta tuli. Toisessa erässä vieraat siirtyivät jo 2–1 johtoon. JäHi olisi voinut johtaa enemmänkin, mutta Fortunan maalivahtipeli oli taas erinomaista.

– Onneksi taas loistopelin maalilla pelannut J-P Syvänen oli viimeinen lukko, kehui Saarinen.

Kolmanteen erään voitto mielessä

Viimeiseen erään Fortuna tuli mielessään vain voitto. Varsinkin Ville Leskelän kentällinen oli jatkuvasti vaarallinen.

Ensin Leskelä uitti ylivoimalla tasoituksen Mikke Lehtisen ja Niklas Mäkisen syötöistä. Sama kolmikko oli asialla Leskelän kihauttaessa voittomaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 25 sekuntia.

– Pieni joukkueen tiivistys loppuun ja pistenälkäisimmille pelaajille vastuu. Onneksi maila ei tärissyt, vaikka aika meinasi loppua kesken, ja kiekko löysi tien maaliin viime hetkellä, kiitti Saarinen.

Viimeisen kierroksen ottelut ratkaisevat

Fortunan harmiksi myös Ruoveden Ruoska voitti pelinsä Parkanossa viimeisen minuutin maalilla 3–2 ja piti Fortunan takanaan sarjataulukossa, vaikka molemmat ovat tasapisteissä.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella Fortunaa vastaa Orivedelle luistelee Virtain Kiekko-Karhut, kun Ruoska kohtaa JäHi:n.

Mikäli Fortuna ottaa ottelustaan enemmän pisteitä kuin Ruoska omastaan, kausi jatkuu pudotuspeleillä. On myös mahdollista, että sekä Fortuna että Ruoska selviävät jatkoon, jos muut ottelut menevät suotuisasti.

– Runkosarjan päätöspeliin ollaan valmiina! Kaikilla on tieto mitä peli vaatii ja kaikilta vaaditaan täysi lataus. Hiotaan viikolla vielä niitä asioita, mitä pystytään, jotta oltaisiin huippuunsa viritettyjä lauantaina, lupasi Saarinen.

Runkosarjan päätöspelissä Oriveden jäähallin liepeillä on karnevaalimeininkiä, koska ottelu on osa villasukkajuoksulauantain tapahtumia. Erätauolla lahjakas junioritaitoluistelija Mandi Kahilaniemi antaa näytteen taidoistaan.

Juha Itkonen

Juttua on muokattu 13.2.2023 klo 15.38: Juttuun on täsmennetty, että on myös mahdollista, että sekä Fortuna että Ruoska selviävät jatkoon, jos muut ottelut menevät suotuisasti.

Leave a Comment