Ivan Perälä voitti Vuoden Soturi 2022 -äänestyksen – palasi viime vuonna voitokkaasti kehään kolmen vuoden ottelutauon jälkeen ja sai hyvän alun ammattilaisuralleen: tälle vuodelle suunniteltu kuutta–seitsemää matsia

Kun Ivan Perälä lähes vuosi sitten lähti Janne Rantasen vinkistä nyrkkeilykehään koronaan sairastuneen toisen nyrkkeilijän sijasta, hän tuskin itsekään osasi kuvitella, millaiseen vauhtiin hänen nyrkkeilijänuransa siitä lähtisi. Nyt tukena ovat ammattimaiset taustajoukot. Kuva: Ivan Perälän albumista

Nokialla asuva, juuriltaan juupajokelainen 26-vuotias ammattinyrkkeilijä Ivan Perälä voitti ammattinyrkkeily.net -sivuston lukijoilleen järjestämän Vuoden Soturi 2022 -äänestyksen, sivusto kertoo tiedotteessaan.

Tapaninpäivästä 2022 tammikuun 2023 loppuun asti kestäneessä äänestyksessä annettiin kaikkiaan noin 1 900 ääntä, joista Perälän nimiin kilahti 549 ääntä. Kakkossijan vei nimiinsä Järvenpään Samuli Kärkkäinen 485 äänellä ja kolmanneksi tuli Tampereen Janne Rantanen, joka sai 192 ääntä.

Kymmenvuotisjuhlaäänestyksen voittaneen Perälän nimi sijoittuu nyrkkeilyllisesti meritoituneen voittajajoukon jatkoksi, sillä aiemmin äänestyksen ovat voittaneet Edis Tatli (2013), Juho Haapoja (2014–2017), Jarkko Putkonen (2018), Timo Laine (2019) ja Robert Helenius (2020–2021).

Amatöörinyrkkeilyn jälkeen kolmen vuoden tauko, uusi aloitus ollut voitokas

Helmikuussa 2022 Perälä esiintyi Pro Boxing Team Finlandin järjestämän Vantaa Boxing Nightin näytösottelussa ja teki tuon esityksen jälkeen managerisopimuksen Markus Lammin kanssa.

Hän elvytti kolmen vuoden tauolla olleen nyrkkeilyuransa yhdessä valmentaja Petri Palomäen kanssa ja aloitti ammattinyrkkeilijänä heinäkuussa 2022 Savonlinnassa järjestetyssä nyrkkeilyillassa. Perälä voitti 4-eräisessä ottelussa Unkarin Janos Lakatosin pisteillä.

Syyskuussa Perälä kukisti Norjan Trondheimissä Georgian Pridon Kakitashvilin kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä kovien vartaloiskujen jälkeen. Voittokulku jatkui ensimmäisen erän keskeytysvoitolla AlfaTV:n televisioimassa illassa Järvenpäässä lokakuun lopulla, kun Unkarin Zoltan Lepsenyi kaatui Perälän iskuista jo ottelun avauserässä.

Vuoden 2022 neljäs voitto tuli joulukuun alussa, kun Perälä kukisti Tallinnassa käydyssä ottelussa Georgian Levan Ulikhanianin kovan ottelun jälkeen pisteillä.

”Kytemään jäänyt kilpailukipinä roihahti kunnolla liekkiin”

– Iso kiitos kaikille minua äänestäneille sekä tukijoilleni. Vuoden Soturi 2022 -nimitys on minulle suuri kunnia ja olen äänimäärästäni todella yllättynyt, Perälä itse kommentoi tiedotteessa.

Hän jatkaa, että viime vuonna on tapahtunut paljon.

– Amatööriurasta kytemään jäänyt kilpailukipinä roihahti viime vuoden aikana sattumusten kautta kunnolla liekkiin, ja nyt panostan joka päivä täysillä ammattinyrkkeilyuran tekemiseen ja menestyksen saavuttamiseen, Perälä jatkaa.

Hän kertoo tiedotteessa, että tukena on vahva tiimi, muun muassa manageri Markus Lammi, valmentaja Petri Palomäki ja fysiikkavalmentaja Marko Patteri. Heidän kaikkien työpanosta hän arvostaa valtavasti.

Erityiskiitoksen hän kohdistaa Janne Rantaselle, sillä juuri Rantanen vinkkasi hänet helmikuiseen näytösotteluun, josta tämä urapolku aukesi.

– Janne on myös sydämeltään sellainen rehti ja reilu kehätaistelija, josta kuka tahansa voi ottaa mallia, kommentoi Ivan Perälä.

”Suomalaisen ammattinyrkkeilyn uutta aaltoa”

– Ivan Perälä on kiistattomasti yksi niistä nousevista kyvyistä, joiden uskon olevan suomalaisen ammattinyrkkeilyn uutta aaltoa ja toivottavasti jopa juuri se aallon kärki. Perälällä on juuri sopiva määrä amatöörikokemusta takanaan, että se ei muodostu rasitteeksi, vaan pelkäksi vahvuudeksi ammattilaisuralle, ja ennen kaikkea valtava määrä potentiaalia ja menestysnälkää sekä halu tehdä kovasti töitä menestyksen eteen. Lisäksi Perälän takaa löytyy laadukas valmennus, kommentoi manageri Markus Lammi.

Ivan Perälän seuraava ottelu käydään runsaan viikon kuluttua, lauantaina 11. helmikuuta Tallinnassa, kun hän kohtaa Georgian Merab Gukasianin 4-eräiseksi suunnitellussa ylemmän keskisarjan ottelussa. Kaikkiaan Perälän on määrä otella 6–7 ottelua kuluvan vuoden aikana.

Tallinnan ottelua voi seurata suorana Facebookissa Ivan Perälän virallisella urheilijasivulla https://www.facebook.com/ProBoxerPerala .

Perälän saaman Vuoden Soturi 2022 -nimityksen lisäksi ammattinyrkkeily.net nimitti ”Kunniasotureiksi” kolme jo edesmennyttä lajilegendaa; Elis Askin, Ilmo Lounasheimon ja Tarmo Uusivirran.

Leave a Comment