Kerttu Lehmus vihjasi ennen MM-kisoihin lähtöään isommasta roolista joukkueessa – nyt hänet on nimetty tyttöleijonien kapteenistoon

Kerttu Lehmus on nimetty Suomen joukkueen varakapteeniksi alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa. Kuva: Heli Rahkonen

Oriveden Fortunan kasvatti, Team Kuortanetta edustava hyökkääjä Kerttu Lehmus on nimetty Suomen joukkueen varakapteeniksi alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa, käy ilmi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilta.

Suomen joukkueen kapteenina toimii Tilli Keränen. Lehmuksen ohella varakapteeniksi nimettiin Pauliina Salonen.

Jääkiekkosivusto Jatkoaika.comin artikkelissa, jossa käydään läpi tyttöleijonat pelaaja pelaajalta, Kerttu Lehmusta kuvaillaan henkisiltä ominaisuuksiltaan yhtenä joukkueen vastuunkantajista. Lehmusta pidetään suunnannäyttäjänä ennen kaikkea asenteeltaan.

– Vaikka hän ei todennäköisesti ratkaise tärkeää peliä ylivoimalla yksilösuorituksella, saattaa hän olla se pelaaja, joka sanoo juuri oikealla hetkellä ne oikeat sanat, jotka lietsovat joukkueen huippusuoritukseen, sivustolla kirjoitetaan.

Jo ennen kisamatkaansa Lehmus vihjasi, että hänelle on kaavailtu näihin kisoihin aiempaa isompaa roolia.

– Nyt kun olen jo yhdet kisat käynyt, olen vanhemman roolissa, jossa pitää myös näyttää esimerkkiä. Koen, että olen valmiimpi kuin viime kisoissa, kun alla on enemmän kansainvälisiä pelejä, hän sanoi.

Lue lisää: ”Ajattelin, että Kerttu se on” – ennen MM-kisareissuaan Kerttu Lehmus jonotti pikkukiekkoilijoiden kanssa yhtä aikaa höntsäilemään entiseen kotikaukaloonsa ja järjesti vaihtoaitiossa suut auki loksauttaneen yllätyksen

Suomi kohtasi sunnuntai-iltana avausottelussaan Kanadan, joka voitti ottelun 8–0. Numerolla 14 pelaava Lehmus viiletti kolmosketjun vasemmassa laidassa.

Pelit jatkuvat heti tänään, kun Suomea vastaan luistelee USA iltapäiväviideltä alkavassa ottelussa.

Leave a Comment