Kaupunki hoitaa elokuuhun asti tehostetun palveluasumisen vuokrien perinnän, hyvinvointialue ei vielä pysty laskuttamaan vuokria

Särkänkoti. Kuva: Markus Puolakanaho
Orivedellä tehostetun palveluasumisen yksikköihin kuuluu esimerkiksi Särkänkoti. Arkistokuva: Markus Puolakanaho

Hyvinvointialueen aloittaessa vuodenvaihteessa se siirtyy myös kuntien vuokraamien tehostetun palveluasumisen asuntojen vuokranantajaksi. Orivedellä näitä ovat Särkänkoti, Tähtiniemi ja Orvokkikuja. Vuokrasopimukset siirtyvät hyvinvointialueelle nykyisin ehdoin.

Hyvinvointialue ei kuitenkaan kykene laskuttamaan vuokria heti vuoden alusta, koska sillä ei ole käytettävissä laskutukseen tarvittavaa järjestelmää.

Siksi Pirkanmaan hyvinvointialue pyytää Pirkanmaan kuntia jatkamaan asukasvuokrien perimistä elokuun 2023 loppuun asti. Tänä aikana se ottaa käyttöön vuokrasopimusten hallintajärjestelmän. Hyvinvointialue myös valitsee jatkossa vuokralaiset asuntoihin.

Kunnille korvataan vuokrien perimisestä 10 euroa laskulta. Korvaus kattaa kaikki vuokrareskontran kulut mukaan lukien mahdolliset perintätoimistojen kulut sekä vuokrien tilittämisen eteenpäin hyvinvointialueelle. Suurin osa kunnista on suhtautunut myönteisesti tällaisen virka-avun antamiseen.

Oriveden kaupunginhallitus hyväksyi sopimusluonnoksen asukasvuokrien perinnästä ja antoi sen konserniohjeena Oriveden Kotikoivu Oy:lle.

Leave a Comment