Oikaisu: Kymäläisen esitys kiinteistöveroprosentista sama hallituksessa ja valtuustossa

Keskiviikon 26.10.2022 paperilehdessä oli virhe Oriveden kiinteistöveroprosenttien uutisoinnissa. Jutussa kerrottiin, että Sami Kymäläinen (ps) olisi esittänyt hallituksessa prosenttiyksikön kymmenyksen alennusta vakituisen asunnon kiinteistöveroksi ja valtuustossa puolen prosenttiyksikön alentamista.

Hänen ehdotuksensa, jota valtuustossa kaikki perussuomalaisten valtuutetut kannattivat ja josta sitten äänestettiin, oli kuitenkin sama sekä hallituksessa että valtuustossa.

Kymäläinen esitti jo kaupunginhallituksessa vakituisen asunnon veron alennusta 0,55:een, mutta ei saanut kannatusta. Valtuustossa hän uudisti esityksensä 0,05 prosenttiyksikön alennuksesta, siis 0,55 prosenttiin. Esitys hävisi kuitenkin kaupunginhallituksen esitykselle 0,60 prosentista luvuin 27–4.

Verkkolehden jutussa tiedot ovat oikein, mutta paperilehteen meni virhneellinen tieto.

Leave a Comment